50.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 5.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky vybojovaly zlatý pohár.

         V neděli 11.12.2016 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim  ve sportovní hale tradiční závod ve sportovní gymnastice žen. Tento závod se koná v duchu vzpomínek na zakladatele a výborného trenéra sportovní gymnastiky v Chrudimi pana Jaroslava Šplíchala, který 22.9.2011 tragicky zahynul. Byl to bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky, na jejíž počest začal pořádat již před 50 lety její Memoriál. Rozhodli jsme se v jeho úžasné práci pokračovat dál.

 

Mistrovství ČR družstev II.ligy ve sportovní gymnastice Brno 3.-4.12.2016

 

                  Gymnastky z oddílu TJ Sokol Chrudim si vybojovaly postup na Mistrovství ČR v II.lize družstev, které se konalo 4.12.2016 v hale Sokola Brno.

 

Úspěšný krajský přebor družstev ve sportovní gymnastice.

 

Všechna chrudimská děvčata odjížděla s medailí na krku.

         19.11.2016 se konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v Hradci Králové. Devět závodnic T.J.Sokola Chrudim reprezentovalo náš oddíl.

 

Mistrovství republiky oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 13.11.2016 

Sára Kulhavá získala cenný bronz.

          Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v neděli 13.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Jako loni se předvedla čtyři děvčata z oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim ve třech kategoriích.

 

Předvánoční závod pro nejmladší

Pardubice 5. 11. 2015

         První listopadovou sobotu pořádal T. J. Sokol Pardubice již tradičně závod pro nejmladší začínající sportovní gymnastky, toto byl již 43. ročník. Náš oddíl odjelo reprezentovat pět malých závodnic. Závodilo se ve dvojboji na kladině a prostných, v kategoriích starší žákyně ročník narození 2008 a 2009 a mladší žákyně ročník narození 2010 a 2011. Na tento závod přijela děvčata z Jičína, Poděbrad, Vrchlabí a samozřejmě i domácí závodnice z Pardubic.

 

Chrudimská sportovní gymnastka Sára Kulhavá přivezla stříbro z Pelhřimova

 

         Oddíl SG Pelhřimov pořádal na státní svátek 28.10.2016 Memoriál Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérky jejich oddílu a sjelo se 87 gymnastek z celé republiky. Za oddíl gymnastiky T.J. Sokol Chrudim jelo reprezentovat oddíl sportovní gymnastiky Chrudim 8 děvčat.

 

Bára Šimonová výborně zacvičila

na MČR ve sportovní gymnastice.

 22.10.2016 Vysoké Mýto

                 Poprvé bylo uspořádáno Mistrovství ČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice kategorie C ve Vysokém Mýtě. Tento závod je pro závodnice, které nedosahují vrcholové gymnastiky, ale rády cvičí, z nich potom bývají dobré trenérky.

 

Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Chrudimačky dobře zahájily sezónu.

             V sobotu 15.10.2016 se konal v krásné kolínské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Přijelo 95 žákyň, které si musely vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjela reprezentovat dvě nejlepší děvčata.

Karolína Horníková vybojovala skvělé páté místo

na MČR ve sportovní gymnastice.

 

19.6.2016 Třinec

 

                  Mistrovství ČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice letos uspořádal oddíl v dalekém Třinci. Z oddílu SG T.J. Sokol Chrudim naše město jely reprezentovat dvě závodnice, i když postoupily čtyři z krajského přeboru. Naše želízko v ohni byla Sára Kulhavá, která loni měla málem bronz v kategorii žákyň, ale pár dní před mistrovstvím si poranila kotník a naše skvělá juniorka Zuzana Malinská doléčuje zlomený palec u nohy. Takže i za své kamarádky jela bojovat naše nejlepší žena Katka Doležalová a s ní nováček malá 10-letá Kája Horníková.

 

 

Perníková chaloupka v Pardubicích.

 

Malé sportovní gymnastky přivezly dvě medaile.

 

         Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 4.6. 2016  jako každý rok na svůj oblíbený 21.ročník závodu o Perníkovou chaloupku do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině pro nejmladší gymnastky.

 

Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim vybojovaly šest medailí na krajském přeboru.

 

Ve Vrchlabí se uskutečnil 28.5.2016 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen .

1.ročník Memoriálu Karla Parmy

Jindřichův Hradec 21.5.2016.

 

Sára suverénně vyhrála.

 

          Dvě sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim se vydaly do Jindřichova Hradce na 1.ročník Memoriálu Karla Parmy vedoucího celého oddílu, který měl pracovní úraz s tragickými následky.

 

Chrudimské sportovní gymnastky

získaly tři medaile v závodě o Bedřichovského ježka.

 

        Devět sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo v sobotu 7.5.2016 na svůj oblíbený závod do Bedřichova u Jihlavy.

Velká cena Hradce Králové

Dvě chrudimské sportovní gymnastky vybojovaly medaile.

         Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim 16.4.2016 pokračovaly v řadě svých pohárových závodů a odjely na 49.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných a přijelo celkem 87 závodnic z celé republiky.

Pohár Krkonoš 9.4.2016

Chrudimské gymnastky dovezly dvě zlaté medaile.

         Sedm sportovních gymnastek z Chrudimi odjelo 9.4.2016 do Vrchlabí na 26.ročník putovního poháru Krkonoš, kam se sjelo celkem 112 závodnic.

41. ročník Memoriálu Jana Hampla v Pardubicích ve sportovní gymnastice.

 

         V sobotu 2.4.2016 se konal Memoriál J. Hampla v tělocvičně Loko Pardubice. Je to závod ve dvojboji na bradlech a kladině.

Pohádkový závod v Jičíně

 

Chrudimské sportovní gymnastky

sbíraly medaile i zkušenosti.

          V neděli 20.3.2016 odjelo celkem 11 sportovních gymnastek oddílu T.J. Sokol Chrudim  do krásného Jičína na 3.ročník  „Pohádkového závodu“.  Účast byla obrovská, závodilo kolem 150 dětí od nejmladších 5-letých až po ženy.

Gymnastické závody Poděbradská cvička se povedly.

Chrudimské sportovní gymnastky mají první dvě medaile v této sezóně.

           Celkem 128 mladých gymnastek a gymnastů z celé republiky se zúčastnilo nultého ročníku závodu Poděbradská cvička, který se konal v sobotu 20.2.2016 v prostorné poděbradské sokolovně. Jednalo se u dívek i chlapců o trojboj. Dívky soutěžily na bradlech, kladině a prostných, chlapci měli i kruhy. Tento závod měl být zkušební a pořadatelé ho zvládli na jedničku.

Nejúspěšnější sportovec Chrudimska za rok 2015

HVĚZDA DENÍKU :

Gymnastku Sáru Kulhavou vybrali čtenáři

Úspěchy na republikových mistrovstvích a v krajském přeboru vynesly nominaci do ankety Nejúspěšnější sportovec Chrudimska za rok 2015 i desetileté sportovní gymnastce SÁŘE KULHAVÉ. 

49.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 4.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky mají opět zlatý pohár.

          V neděli 13.12.2015 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim  ve sportovní hale tradiční závod ve sportovní gymnastice žen. Tento závod se koná v duchu vzpomínek na zakladatele a výborného trenéra sportovní gymnastiky v Chrudimi pana Jaroslava Šplíchala, který 22.9.2011 tragicky zahynul. Byl to bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky, na jejíž počest začal pořádat před 49 lety její Memoriál. Rozhodli jsme se v jeho úžasné práci pokračovat dál.