Memoriál Blanky a Verunky Horákových.

Pardubice 6.11. 2004

 

Po loňské tragické autonehodě, kdy zahynula trenérka sportovní gymnastiky a dlouholetá závodnice TJ Loko Pardubice se svoji 10-letou dcerou, která také cvičila v tomto oddíle, se rozhodli gymnastky v Pardubicích uspořádat na jejich počest memoriál a uctít tím jejich památku.

Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice žen.
16.11.2004 Plzeň.

Jana Novotná vybojovala svou nejcennější medaili .

 

           V sobotu 16.11.se konalo v krásné plzeňské sokolovně přebor Čech žákyň oddílů ČOS ve sportovní gymnastice žen. Z Chrudimi odjely vlakem již v pátek 2 závodnice se svými trenérkami, aby se mohli dobře rozcvičit a připravit k co nejlepšímu sobotnímu výkonu.
         Závod starších žákyň zahájila naše 11-letá Jana Novotná výbornou sestavou na prostných, kde získala 9,05bodu . Na závěr čtyřboje vše rozhodla kladina, která se Janě skvěle povedla a druhá nejvyšší známka ji katapultovala nečekaně, ale zaslouženě na stříbrný stupínek hned za domácí o rok starší T.Pomahačovou, třetí byla A.Kubíková z Kladna. Naposledy se podařilo chrudimským závodnicím získat medaili z tohoto těžkého závodu v roce 1999 a to bronz družstvu žákyň.
          Nejpočetnější je vždy kategorie mladších žákyň, celkem se sjelo na přebor 37 děvčat. Naše nejlepší 9letá  Denisa Nešická soutěžila jako jednotlivkyně. V závodě měla několik zakolísání hlavně na ošidné kladině, ale akrobacie se jí velmi povedla, poprvé skočila akrobatickou řadu se saltem vzad a získala tak šestou nejvyšší známku. Celkově se umístila na výborném 11.místě a splnila si svůj cíl probojovat se poprvé na Mistrovství ČOS v Praze, kam se sjedou již příští víkend ty nejlepší sportovní gymnastky z Čech i Moravy.                                                     

Velká cena Hradce Králové 2004

Chrudimské gymnastky si přivezly bronz.

 

         V první májový den se konala již tradičně Velká cena Hradce Králové ve sportovní gymnastice žen. Závod, který je dvojbojem na kladině a prostných, byl velmi dobře obsazen. Sjelo se 104 závodnic z 20 oddílů z celé republiky.
         Pohár za vítězné družstvo patřil po právu děvčatům z TJ Loko Pardubice, druhé byly z Bohemians Praha a překvapivě v této těžké konkurenci obsadily třetí příčku závodnice z TJ Sokola Chrudim. Družstvo se vždy skládalo z nejlepší mladší žákyně, starší žákyně a juniorky či ženy.
         Naše talentovaná mladší žákyně Karolína Málková zacvičila nejlepší sestavu na prostných a celkově jí jen o 67tisícin bodu unikl bronz, skončila na výborném 4.místě z 36 závodnic z celé republiky. Další chrudimačka Denisa Nešická  je o rok mladší a ani ta se neztratilaskončila na krásném 10.místě.
         Starší žákyně cvičily již na prostných s hudbou a měly již předepsanou těžší obtížnost sestav.Naší Janě Novotné se bohužel nevyhnul pád z kladiny a to ji  odsunulo na 7.příčku. Karolína Havlíková spadla bohužel 3krát z obtížných prvků, které zařadila poprvé na kladině a proto skončila na 24.místě.
         Kategorie juniorek a žen byla spojena dohromady a tak jsme zde měly hned tři zástupkyně. Startovní pole bylo největší a nabité těmi nejzkušenějšími závodnicemi ve věku 13 až 18 let. NašeZuzana Hovorková se díky své skvělé sestavě na kladině prosadila mezi ty nejlepší závodnice z republiky Š.Křehlovou z Pardubic a M.Kousalovou ze Šumperka a vybojovala vynikající bronzovou medaili. Alena Stará se umístila na 9.místě a Markéta Pecinová byla 14-táz celkových 37 děvčat.
         Chrudimské bronzové družstvo na konec tvořila ml. žákyně Karolína Málková, st.žákyněJana Novotná a žena Zuzana Hovorková. Za své vynikající umístění byly odměněny nejen krásnými cenami, ale i malou finanční odměnou, což je pro ně neobvyklá a vzácná motivace do další tréninkové přípravy, aby dosahovaly ještě lepších výkonů.

Mistrovství české republiky ve sportovní gymnastice jednotlivkyň.

4.-6.6.2004 Jindřichův Hradec

 

         Letošní MČR ve sportovní gymnastice se konalo v krásném historickém městě Jindřichův Hradec. Sjeli se tam všichni, kteří mají rádi tento sport. Za TJ Sokol Chrudim jelo naše město reprezentovat celkem 5 závodnic. 
         Poprvé se Mistrovství ČR zúčastnila 10-letá Karolína Málková v kategorii VS 3, kde se cvičí povinné sestavy a skončila na 46.místě. Zaplatila nováčkovskou daň, protože se jí nevydařilo vše tak, jak umí, ale i tak je to pro ni dobrá zkušenost pro další obtížné soutěže.  

Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 23.-24.10.2004

 

         Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se již podruhé konalo v pražské tělocvičně Sokola Žižkov, protože záplavy v roce 2002 úplně poničily Tyršův dům a jeho rekonstrukce bude velmi náročná.
Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měla zastoupení ve všech kategoriích. 
         V juniorkách závodily dvě zkušené chrudimské závodnice účastnice několika mistrovských přeborů. Markéta Pecinová zacvičila vše téměř bezchybně, dokonce zvládla oba těžké přeskoky rondát a salto vzad a po prvním sledu byla na třetím místě. Ale v druhém nastoupily tři juniorské reprezentantky a Markétku odsunuly na sedmou příčku, ale i ta je pro nás velkým úspěchem.Alena Stará měla výborně rozjetý závod na bradlech, ale opět ji zradila kladina a dva pády ji odsunuly na celkové čtrnácté místo ze 41 závodnice.  

Memoriál M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice 2003

Putovní pohár zůstal v Chrudimi

 

         7.12.2003 se konal v chrudimské hale již 37.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky ve sportovní gymnastice. Sjela se téměř stovka děvčat z 11 měst celé republiky.
         Závodí se ve dvojboji přeskok a bradla. V kategorii žen vybojovala naše nynější nejúspěšnější závodnice Zuzana Hovorková cenné vítězství společně se Šárkou Křehlovou z Loko Pardubice.
         Juniorka Markéta Pecinová získala bronzovou medaili a její kolegyně Alena Stará byla čtvrtá. Měla ten den obrovskou smůlu, protože se jí při cvičení na bradlech uvolnil řemínek na dlani a musela sestavu přerušit, což ji stálo jisté vítězství.

Markéta Pecinová se stala pátou juniorkou Mistrovství české republiky ve sportovní gymnastice .

13.-15.6.2003 Pelhřimov

         Letošní MČR ve sportovní gymnastice se konalo v Pelhřimově. Sjeli se tam všichni, kteří mají rádi tento sport. Ze Sokola Chrudim naše město jely reprezentovat celkem 4 závodnice. 
         Do kategorie VS 3 bylo pozváno 48 nejlepších žákyň z celé republiky ve věku 8-13 let, aby předvedly co nejlépe povinné sestavy. Naše 10-letá Jana Novotná si poprvé vybojovala postup na mistrovství, kde sbírala své první zkušenosti a umístila se na velmi pěkném 28.místě .

 Chrudimské gymnastky zvítězily v  Bedřichově

 

         V sobotu 4.5.2002 se rozjelo 10 sportovních gymnastek TJ Sokola Chrudim na svůj čtvrtý závod v této sezóně do Bedřichova u Jihlavy. 

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice žen 2002

Zuzana Hovorková získala svou nejcennější medaili ve II.lize družstev.

 

          Ve dnech 2.-3.11. 2002 se konalo v Ostravě Mistrovství české republiky družstev ve sportovní gymnastice žen.
         Z oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokola Chrudim reprezentovala naše město čtveřice nejlepších v II.lize . Družstvo TJ Sokola Chrudim se skládalo z Aleny Staré( 47.), Markéty Pecinové ( 57.), Anety Raticové (78.) a hostující závodnice ze Sokola Náchod Veroniky Škodové ( 51.) . Děvčata zacvičila své obtížné sestavy bez velkých chyb a celkově se umístila v silné konkurenci na pěkném 19.místě. Závod měl vysokou úroveň. Celkovými vítězkami se stalo družstvo z GK Šumperk.
         Naše čtvrté želízko v ohni byla Zuzana Hovorková, kterou požádal o hostování oddíl TJ Lokomotiva Pardubice. Zuzka svým skvělým a bezchybným cvičením podpořila výborné výkony svých kolegyň v družstvu - D.Hirkové ( 5.), Š.Křehlové ( 7.) a N.Jiroutkové ( 73.). Děvčatům se díky suverénním výkonům podařilo zaslouženě vybojovat skvělé stříbrné medaile!!! Třetí bylo družstvo Sokola Příbram. Radost nás všech byla veliká, hlavně pro Zuzku, protože získala svou nejcennější medaili z MČR k tomuto výsledku přispěla svým krásným 21.místem z celkových 90 závodnic. 
         Je potěšitelné řící, že se naše chrudimská děvčata umísťují stále na skvělých příčkách II.ligy v české republice, i když se připravují obětavě v tak malém oddíle ve srovnání s ostatními. 
         Mistrovství mělo na pořadu také závod Extra ligy, který byl do poslední chvíle velmi napínavý. Hostovalo zde poprvé několik závodnic ze zahraničí (z Polska a Slovenska). Nakonec zvítězilo družstvo TJ Sokol Brno I., 2. byl TJ Sokol Zlín ( s Janou Komrskovou) a 3. skončil GK Vítkovice.

Chrudimské sportovní gymnastky přivezly bronz 1998

Na Mistrovství ČOS obhájilo družstvo 3.místo.

 

24.10.1998 se konalo Mistrovství všech oddílů sportovní gymnastiky Tělocvičných jednot Sokola z celé republiky. Chrudimských 9 závodnic si vybojovalo postup svým 2.místem v družstvech ml. i st. žákyň na Přeboru Čech. Startovalo 12 družstev v kategorii

Sportovní gymnastky vybojovaly bronz v I.lize - 1997

 

        22.11. 1997 se konalo Mistrovství české republiky ve sportovní gymnastice  v hale TJ Bohemians Praha. Z oblastního přeboru se probojovalo do  I. i II.ligy po jednom družstvu chrudimských gymnastek. 
        V I.lize se utkalo 10 nejlepších vybraných družstev z republiky. Za TJ Sokol Chrudim startovala 3 děvčata, 15letá Radka Kandusová, 13letá Veronika Bočková, 12letá Darina Hlaváčová a hostující Jana Macíčková z Kopřivnice. Úroveň jejich cvičení byla velmi vysoká a náročná. Děvčata cvičí saltové prvky na přeskoku, na kladině i v prostných a jejich sestavy na bradlech obsahují i veletoče. Téměř vše se jim povedlo na výbornou a čekalo se jen na vyhlášení výsledků. Na nejvyšší  stupínek vystoupilo zaslouženě družstvo našich juniorských reprezentantek z Litvínova, na 2.místo se postavilo dr. z TJ Sokol Brno a chvíle napětí byla přerušena naším výkřikem radosti, protože bronz překvapivě získala Chrudim. Na 4.místě byl Kolín, 5.Ostrava, 6.Šumperk atd. Bylo to milé překvapení pro všechny příznivce sportovní gymnastiky, že se tak malý oddíl prodral mezi gymnastické velikány. Děvčata se 3 krát v týdnu zodpovědně připravovala a to, že se umístila na 3.místě v I.lize se stalo pro ně a jejich trenérku velkým oceněním.Družstvo II.ligy ve složení K.Libá, Z.Hovorková, D.Táborská a Ž.Bednaríková se bohužel těsně před Mistrovstvím pro nemoc rozpadlo. Pouze K.Libá byla zdravá a tak měla možnost hostovat u družstva Pelhřimova, kde jim byla velkou oporou a pomohla získat 12.místo z celkových 32 družstev.