Vyhodnocení nejlepších sportovců župy Pippichovy.

Oceněna byla Karolína Horníková.

       8.května 2022 byli na valné hromadě Východočeské župy Pippichovy odměňováni nejlepší sportovci. Mezi nejúspěšnější patřila zaslouženě i chrudimská sportovní gymnastka Karolína Horníková, která se narodila v roce 2006 a tomuto krásnému a těžkému sportu se věnuje již 10 let.

Pardubický pohár ve sportovní gymnastice.

Naše gymnastky přivezly dvě zlaté a dvě bronzové medaile.

       7.5. 2022 uspořádal oddíl TJ Sokol Pardubice ve své krásně opravené sokolovně Pardubický pohár. Náš oddíl T. J. Sokol Chrudim reprezentovalo 9 závodnic.

Východočeský pohár.

Sportovní gymnastky T. J. Sokola Chrudim přivezly 2 medaile.

       30.4. 2022 se konal poprvé Východočeský pohár v Náchodě. Náš oddíl T. J. Sokol Chrudim reprezentovalo 8 závodnic.

Pohádkový závod v Jičíně

Chrudimské sportovní gymnastky sbíraly medaile i zkušenosti.

          9.4.2022 odjely pouze 3 sportovní gymnastky oddílu T.J. Sokol Chrudim do krásného Jičína na 7. ročník  „Pohádkového závodu“. Bohužel další tři onemocněly. Cvičilo se na kladině, prostných a nově byl zařazen i přeskok. Účast byla veliká přijelo  celkem 80 dětí z 10 oddílů od nejmladších 8-letých až po ženy.

 

Velká cena Hradce Králové

Chrudimačky zahájily novou závodní sezónu 2022.

          Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim 2.4.2022 odjely na svůj první letošní pohárový závod 53.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných. Naposledy jsme tam byli v roce 2019 a pak díky nemoci Covid-19 se závod nemohl uskutečnit.

Nejúspěšnější sportovec chrudimska 2021

          Výkonný výbor Sportovní unie Chrudimska spolu s Chrudimským deníkem a městy Chrudim, Hlinsko, Skuteč, Heřmanův Městec, Slatiňany, Chrast, Luže, Ronov, Seč, Nasavrky a Třemošnice připravily 16.2.2022 vyhlášení ankety „Nejúspěšnější sportovec Chrudimska roku 2021“ v kulturním domě ve Skutči.

 

Mistrovství ČR družstev II. ligy ve sportovní gymnastice Ostrava 4.12.2021

              Družstvo chrudimských gymnastek si z krajského přeboru vybojovalo postup na Mistrovství ČR v II. lize družstev, které se konalo 4.12.2021 v Ostravě.

Všechny chrudimské sportovní gymnastky odjížděly s medailí z krajského přeboru.

 

          V tělocvičně TJ Sokol Pardubice se 21.11.2021 konal po roční odmlce přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Bohužel se kvůli problémům s Covidem 19 muselo odhlásit několik družstev.

Předvánoční závod pro nejmladší.

Malé gymnastky dovezly šest medailí.

          T.J.Sokol Pardubice již tradičně pořádal 6.11.2021 závod pro nejmladší začínající sportovní gymnastky v krásné opravené sokolovně. Z našeho oddílu T.J. Sokol Chrudim závodilo osm malých závodnic a rozhodně se neztratily.

Naše gymnastky přivezly z krajského přeboru mnoho medailí a tři postoupily na MČR.

          V pardubické sokolovně se v sobotu 18.9.2021 uskutečnil po roce covidové krize přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 10 skvělých závodnic.

Chrudimská skvělá Sára Kulhavá vybojovala podruhé titul Mistryně České republiky!!!

1.-2.10.2021 Ostrava

            V roce 2020 se bohužel nemohlo uskutečnit Mistrovství České republiky, protože nás všechny trápilo virové onemocnění Covid-19 a nastala přísná státní opatření. Téměř rok jsme nesměly trénovat, což bylo pro naše gymnastky velmi smutné, ale snažily jsme se posilovat aspoň doma a venku, pokud to šlo. Začaly jsme cvičit v tělocvičně na nářadí až v květnu 2021.

Východočeský pohár ve sportovní gymnastice.

Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim přivezly 5 medailí.

            Konečně se téměř po roce, díky covidovým opatřením, mohly naše gymnastky zúčastnit závodů, které se konaly v neděli 27.6.2021. Uspořádal je oddíl TJ Sokol Pardubice ve své krásně opravené sokolovně. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 5 skvělých závodnic.

25.ročník závodu Perníková chaloupka v Pardubicích 26.6.2021

 Chrudimské malé gymnastky získaly tři medaile.

           Bohužel se minulý rok tento oblíbený závod pro nejmenší sportovní gymnastky nemohl uskutečnit kvůli nouzovému stavu po rozšíření coronaviru Covid-19. Proto jsme byli rádi, že jsme mohli zase od května začít trénovat v tělocvičně a pomalounku se na závod připravovat.

Medailové žně pro chrudimské sportovní gymnastky.

Jarní pohár Plzně.

          Šest sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo v sobotu 3.10.2020 na svůj první letošní závod, protože jarní sezona byla zastavena vyhlášeným nouzovým stavem. Pořadatelé z Plzně měli v plánu připravit svůj tradiční Jarní pohár v dubnu, ale mohli ho vyhlásit až nyní v říjnu. Naše děvčata se pilně připravovala od května a velmi se těšila až budou moci ukázat, co všechno nového se naučila.

53.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a

8.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi. 

            Oddíl sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim připravil ve sportovní hale 15.12.2019 tradiční závod ve sportovní gymnastice žen, který se koná v duchu vzpomínek na zakladatele a výborného trenéra sportovní gymnastiky v Chrudimi pana Jaroslava Šplíchala, který 22.9.2011 tragicky zahynul. Byl to bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky, na jejíž počest začal pořádat již před 53 lety její Memoriál. Rozhodli jsme se v jeho úžasné práci pokračovat dál a na jeho počest jsme založili tradici župního přeboru Jaroslava Šplíchala pro nejmladší žákyně.

Mistrovství ČR družstev II.ligy ve sportovní gymnastice Černošice 8.12.2019 

          8.12.2019 se konalo Mistrovství ČR v II.lize družstev v nové sportovní hale v Černošicích u Prahy pojmenované po naší nejúspěšnější gymnastce Věře Čáslavské.

Všechny chrudimské sportovní gymnastky odjížděly s medailí z krajského přeboru.

          V tělocvičně TJ Spartak Vrchlabí se 23.11.2019 konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.

Mistrovství republiky oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 10.11.2019

          Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v neděli 10.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov Praha. Náš oddíl sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim jela reprezentovat tři nejlepší děvčata.

Předvánoční závod pro nejmladší sportovní gymnastky.

Chrudimačky dovezly dvě medaile.

 

         T.J.Sokol Pardubice již tradičně pořádal 9.11.2019 závod pro nejmladší začínající sportovní gymnastky v krásné opravené sokolovně. Z našeho oddílu T.J. Sokol Chrudim závodily čtyři malé závodnice a rozhodně se neztratily.

Mistrovství ČR ve Vysokém Mýtě. 

                    26.-27.10.2019 uspořádal Český gymnastický svaz Mistrovství ČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice kategorie C v krásné hale ve Vysokém Mýtě. Celkem se zúčastnilo 202 závodnic ze 42 oddílů, což bylo zatím nejvíce v historii tohoto závodu.