Velká cena Hradce Králové 1.5.2009

 

        Chrudimské sportovní gymnastky absolvovaly další svůj závod v Hradci Králové, kam se sjelo téměř 80 závodnic.
        Nejvíce závodilo nejmladších žákyň, kde jsme měli želízko v ohni Kateřinu Doležalovou, které se velice vydařila obtížná sestava na akrobacii, ale na kladině měla jeden větší výkyv, který ji bohužel odsunul na 3.-4. místo. I tak je to výborný výsledek v těžké konkurenci děvčat z Bohemians Praha, Šumperku, Kolína či Pardubic. Naše další nejmenší mladší žákyně Bára Štěrbová závodila poprvé na tak silně obsazeném závodě, zařadila rychlý přemet vzad na akrobacii a umístila se na skvělém 12.místě. Další Markéta Doležalová byla na 17.místě.
        Za starší žákyně závodila Barbora Tichá, která se nevyhnula 2 pádům z kladiny. Na prostných předvedla poprvé sestavu na hudbu, což je vždy obtížné a umístila se na 12.místě.
        V kategorii žen závodila Jana Novotná, která měla také velmi hezkou sestavu na prostných na hudbu „Osudová“ a zvládla výbornou sestavu na kladině bez pádu, což ji vyneslo zaslouženě nastříbrný stupínek, těsně za Adélou Pukyšovou ze Šumperka, která patřila do juniorské reprezentace.

34.ročník Memoriálu Jana Hampla v Pardubicích.

Chrudimské sportovní gymnastky překvapivě druhé.

 

        V sobotu 11.4.2009 se konal Memoriál J.Hampla v Pardubicích ve sportovní gymnastice žen. Je to závod družstev a jednotlivkyň ve dvojboji na bradlech a kladině.

Chrudimské gymnastky zahájily závodní sezónu dvěmi 
zlatými medailemi.

Pohár Krkonoš

 

        V sobotu 4.4.2009 odjely sportovní gymnastky do Vrchlabí na 21.ročník putovního poháru Krkonoš.

Memoriál M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice
a župní závod Lídy Pejchov

Chrudimačky mají bronzový pohár.

        14.12. pořádal oddíl Sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim  ve sportovní hale dva tradiční závody ve sportovní gymnastice žen. 

 

Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice žen.

18.10.2008 Plzeň.

 

        V sobotu 18.10.se konal v krásné plzeňské sokolovně přebor Čech žákyň oddílů ČOS ve sportovní gymnastice žen. Z Chrudimi odjely vlakem již v pátek  závodnice se svou trenérkou, aby se mohly dobře rozcvičit a připravit k co nejlepšímu sobotnímu výkonu.
        Závod mladších žákyň zahájila družstva, která bojovala o postup na Mistrovství ČOS v Praze a také naše chrudimské družstvo. Naše děvčata patřila k nejmladším v soutěžním poli, což se projevilo na technických disciplínách, jako jsou přeskok a bradla, které jsou pro ně ještě velmi náročné. Při celkovém hodnocení se družstvo umístilo na pěkném 9.místě. V Jednotlivkyních se nejlépe umístila naše Kateřina Doležalová, která byla 22. a nyní bude čekat zda ji pozvou na MČOS do Prahy, jelikož je 1. náhradnicí. Barbora Tichá byla na  34.místě a Markéta Doležalová na 37.

13.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly tři medaile.

 

         Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 7.6. 2008 na své poslední závody této sezóny do Pardubic soutěžit o perníkové chaloupky. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině nebo bradlech.

Oblastní přebor ve sportovní gymnastice.

Krajská přebornice Jana Novotná postoupila na MČR.

        V Hradci Králové se uskutečnil v sobotu 31.5.2008 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.
        Závodily gymnastky v kategoriích, které postupují na Mistrovství české republiky . Chrudimská nejlepší 15-letá závodnice Jana Novotná si v kategorii juniorek  vybojovala účast na MČR a bude za 14 dní reprezentovat TJ Sokol Chrudim v Ostravě, kde se bude Přebor ČR konat.
        Jana Novotná zvítězila o 4 body před druhou závodnicí z Loko Pardubice. Všechny sestavy se jí vydařily a odjížděla spokojená a pochválená od své trenérky S.Hovorkové za podané výkony

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice v Ostravě

15.6.2008

Naše nejlepší sportovní gymnastka TJ Sokola Chrudim Jana Novotná si vybojovala postup vítězstvím na oblastním přeboru v Hradci Králové na Mistrovství ČR, které organizoval oddíl SG Ostrava Poruba.

 

15-letá Jana Novotná závodila v kategorii juniorek. Na přeskoku se jí výborně podařil obtížný skok se saltem a měla 7.nejvyšší známku i na akrobacii měla stejnou příčku. Bohužel na ošidné kladině měla jeden pád. Konkurence byla vyrovnaná a každá desetina bodu znamenala místečko. Celkově Jana vybojovala skvělé 14.místo, což je zatím její nejlepší umístění na MČR. Náročná sezona ji končí a proto jí děkujeme za výbornou reprezentaci našeho města Chrudim.

III.Olympiáda dětí a mládeže 2007

Sportovní gymnastka Jana Novotná reprezentovala náš kraj.

 

Oblastní přebor v Hradci Králové.

Chrudimské gymnastky ověnčeny medailemi.

 

          17.11. 2007 se konal přebor pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v Náchodě.
         Závod zahájila družstva III.ligy. Za TJ Sokol Chrudim závodila pouze jedna závodniceKristýna Seidlerová, která hostovala v družstvu Sokola Hradec Králové. Tato 4 děvčata si vybojovala hned za Rychnovem stříbrné medaile a třetí skončilo Vrchlabí.
         V nejtěžší kategorii II.lize závodila 3 družstva v pardubickém kraji. Naše Jana Novotnáhostovala v družstvu Loko Pardubice a pomohla jim k celkovému vítězství a postupu na MČR v Liberci, které bude za 14 dní.
V hradeckém kraji bylo jen jedno družstvo Sokola Hradce Králové a tam  hostovala našeMarkéta Pecinová, která zazávodila úplně bez chyb a vyhrála celou tuto kategorii a též i zlatou medaili za družstvo.
         Chrudimské nejmladší žákyně byly 3 ( B.Tichá, K.DoležalováM.Doležalová) a jim zase vypomohla závodnice ze Sokola Pardubice N.Pecinová. Děvčata byla výborně připravená a zacvičila skvěle. Družstvo získalo největší počet bodů z obou krajů a zaslouženě si odvezlo zlaté medaile.

Vyhodnocení nejlepších sportovců župy Pippichovy.

28.dubna 2007 na valné hromadě Východočeské župy Pippichovy byli odměňováni nejlepší sportovci za rok 2006.Mezi nejúspěšnější patřily zaslouženě i dvě sportovní gymnastky ze Sokola Chrudim.
Markéta Pecinová se tomuto krásnému a těžkému sportu věnuje již 13 let a zúročila své tvrdé tréninky, když získala výborné 8.místo na Mistrovství české republiky v kategorii žen a stejné umístění se jí povedlo i na Mistrovství ČOS v Praze.
Juniorka Jana Novotná byla na stejném Mistrovství ČOS na 10.místě a 13. na Mezinárodním sletovém závodu.  
Obě skvěle reprezentovaly město Chrudim i na podzimním Mistrovství ČR, kdy se jako družstvo umístily 12. v II.lize.

 

Přeji jim i nadále mnoho zdraví a síly k přípravě na další významné závody.

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice ve Frenštátě pod Radhoštěm

8.-10.6.2007

 

Dvě nejlepší chrudimské sportovní gymnastky si vybojovaly postup na oblastním přeboru ve Vrchlabí na Mistrovství ČR, které poprvé organizoval začínající oddíl ve Frenštátě pod Radhoštěm . Bohužel se ho nemohla zúčastnit naše nejlepší žena Markéta Pecinová, která byla loni na krásném 8.místě. A tak v sobotu odjela reprezentovat TJ Sokol Chrudim pouze Jana Novotná se svojí trenérkou Simonou Hovorkovou, která byla zároveň i rozhodčí. 
         14-letá Jana Novotná závodila poprvé v kategorii juniorek. Na přeskoku se jí výborně podařil obtížný skok se saltem. Na kladině i přesto, že spadla, dostala 8.nejvyšší známku a na bradlech zařadila nový letový prvek . Celkově Jana vybojovala zatím své nejlepší umístění na MČR a to15.příčku mezi všemi juniorkami z mnohem větších oddílů než je náš.
         Sezóna jí ještě nekončí, protože bude závodit v družstvu za pardubický kraj na Olympiádě mládeže, která se bude po dvou letech konat v Ústí nad Labem.

Memoriál M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice
a župní závod Lídy Pejchové

Vítězství patřilo Chrudimi.

 

         16.12.2007 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim  ve sportovní hale dva tradiční závody ve sportovní gymnastice žen. 
         Již 41.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky. Závodí se ve dvojboji, ve kterém vynikala, na přeskoku a bradlech. 

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice v Liberci

1.-2.12.2007

 

Chrudimská sportovní gymnastka Jana Novotná , která si vybojovaly postup na krajském přeboru ,odjela 30.11. do Liberce na Mistrovství ČR v II.lize. 
         Závodila jako hostující v družstvu Pardubic, protože ty měli dvě základní domácí závodnice Terezu Horákovou a Valentýnu Frýdovou.  Měly ještě posilu z Hradce Králové Hanu Machkovou, které se závod vydařil nejlépe a celkově obsadila 3.příčku. Naše Jana Novotná skočila výborně na přeskoku saltový skok tzv.cukuharu skrčmo a bezchybně zvládla sestavu na prostných, což ji vynesloskvělé 22.místo z celkových 94 závodnic z celé republiky bez rozdílu věku. Celé družstvo bojovalo ze všech sil a umístilo se na vynikajícím čtvrtém místě z 18 nejlepších družstev . Děvčatům můžeme poděkovat za skvělou reprezentaci našeho města i východočeského kraje a popřát jim mnoho dalších úspěchů .

Pohár Krkonoš

 

         V sobotu 7.4.2007 odjely sportovní gymnastky do Vrchlabí na 19.ročník putovního poháru Krkonoš.
         V kategorii žen reprezentovala Chrudim naše nejlepší nynější závodnice Markéta Pecinová,která předvedla, že svůj sport ovládá dokonale a přesvědčivě zvítězila ve dvojboji na přeskoku a v prostných. Ve finále na přeskoku měla nejlepší saltový skok a všechny utvrdila v tom, že jí zlato patří.         
           O tři roky mladší 14-letá Jana Novotná letos poprvé závodí již jako juniorka . Celkově vybojovala ve stejném dvojboji 3.místo, protože se ji nepovedl ustát obtížný přeskok „cukuhara skrčmo . Ale ve finále na prostných byla nejlepší a zaslouženě vyhrála. 
         Mladší žákyně  jsme měli tři. Nejlépe si vedla teprve 8-letá Barbora Tichá, která se umístila na pěkném 18.místě.  Kristýna Seidlerová byla 22. a Markéta Doležalová po nezdaru na bradlech skončila 28. Všechny poprvé zvládly sestavu na bradlech s přechodem na vyšší žerď, což je pro malé závodnice velmi obtížný úkol a kladina se jim vydařila bez pádu, což je vždy základ úspěchu a snad jim to vydrží i do dalších závodů.


Krajský přebor ve sportovní gymnastice

Chrudimské gymnastky přijely ověnčeny medailemi.

 

V Náchodě se uskutečnil 27.5. 2006 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen .
V I.sledu závodily kategorie, které postupují na přebor republiky. Naše žákyně A Denisa Nešickáměla sice dva pády z kladiny, ale i tak suverénně vyhrála. 

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice v Praze.

9.-11.6.2006

 

Tři chrudimské sportovní gymnastky, které si vybojovaly postup na krajském přeboru a kvalifikačních závodech, odjely 9.6. do Prahy na Mistrovství ČR jednotlivkyň.. 
         Podruhé se měla možnost zúčastnit našeho nejvyššího závodu 11-letá  Denisa Nešická.Závodila v povinných sestavách, ale bohužel se projevila nervozita a nevydařila se jí sestava na kladině tak jak ji umí, ale i tak si polepšila oproti loňsku a skončila celkově na pěkném 33.místěz 60.závodnic. 
         Naše starší žákyně Jana Novotná zacvičila své obtížné sestavy také s několika chybami, ale i se umístila ve velmi těžké konkurenci na 37.místě. Bude mít ještě možnost si to za 14 dní opravit, protože nás bude reprezentovat na mezinárodním sletovém závodě v Praze.Největší úspěch měla opět naše 16-letá žena Markéta Pecinová, která měla velmi hezkou sestavu na prostných na hudbu z Labutího jezera, na přeskoku skočila velmi dobře obtížný skok se saltem a z kladiny nespadla, což je základ dobrého umístění. Celkově vybojovala skvělé 8.místo ! , což je ještě ojednu příčku výše než loni mezi juniorkami a výborně reprezentovala naše město Chrudim mezi velkými oddíly z Brna a Prahy.

Velká cena Hradce Králové 30.4.2005

 

Chrudimské sportovní gymnastky absolvovaly další svůj závod  v Hradci Králové, kam se sjelo téměř sto závodnic. 
         Nejvíce závodilo nejmladší žákyň, kde jsme měli želízko v ohni Denisu Nešickou, které se velice vydařila obtížná sestava na kladině a předvedla také jako jedna z mála sestavu na prostných s hudbou, za kterou sklidila velký potlesk. Zaslouženě tedy patřila k nejlepším a získala stříbrnou medaili.
         Naše starší žákyně Jana Novotná se nevyhnula pádu z kladiny, ale díky pěkným prostným se probojovala na bronzový stupínek.
         V kategorii juniorek závodila Markéta Pecinová, která měla také velmi hezkou sestavu na prostných na hudbu z Labutího jezera, ale z kladiny také jednou spadla, což ji stálo třetí příčku a skončila na pěkném 4.místě.

Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.
Praha 22.-23.10.2005

 

         Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se již potřetí konalo v pražské tělocvičně Sokola Žižkov, protože záplavy v roce 2002 úplně poničily tělocvičnu v Tyršově domě a jeho rekonstrukce bude velmi náročná.
Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měla zastoupení ve třech kategoriích. 
         V juniorkách závodila naše nejzkušenější a nejlepší chrudimská závodnice účastnice několika mistrovských přeborů Markéta Pecinová. Zacvičila výbornou sestavu na bradlech i akrobacii, kde dostala jednu z nejlepších známek, dokonce zvládla oba těžké přeskoky rondát a salto vzad, ale kladina tentokrát Markétku opravdu potrápila. Při vyhlašování jsme měli obrovskou radost z výborného devátého místa, protože konkurence byla veliká např. tři juniorské reprezentantky z Brna a celkem závodilo 31 závodnic.   
         Mladších žákyň bylo nejvíce, ale musely si vybojovat postup, tak jako chrudimská 10-letáDenisa Nešická, která získala druhé místo na přeboru Čech. Závod zahájila výborným přeskokem za známku 9,6bodu. Na její oblíbené kladině předvedla skvělou sestavu za 9,2 a taktéž na akrobacii. Celkově skončila na úžasném osmém místě ze 44 žákyň. Před ní se dostalo šest závodnic z tréninkového střediska v Brně, kde pracuje mnoho profesionálních trenérů a jedna z Náchoda, proto si tohoto umístění velmi ceníme.
V neděli probíhal závod starších žákyň. Chrudim reprezentovala  Jana Novotná, které se podařila skvěle její obtížná sestava na kladině a získala za ni nejvyšší známku závodu 9,35b. Svými vyrovnanými výkony na ostatním nářadí, se umístila také na výborném  8.místě v těžké konkurenci 33 závodnic. 
Všechna tři děvčata se velmi dobře připravila na tento obtížný závod, když získala umístění do první desítky ve svých kategoriích, čehož si velmi vážím, když uvážím v jakých podmínkách trénují.

Stříbrné na Krkonošském poháru.

 

         Sportovní gymnastky TJ Sokol Chrudim vyrazily již tradičně na  závod o Krkonošský pohár, který se konal 3.4.2004 ve Vrchlabí. 
Naše žena Zuzana Hovorková získala výbornými výkony ve dvojboji přeskok-prostná třetí místo a ve finále na přeskoku zlatou medaili.
Za juniorky závodila Alena Stará, která se také neztratila a umístila se na velmi pěkném 5.místě. Ve finále na prostných si ještě polepšila a byla čtvrtá.
Ve starších žákyních jsme měli dvě zástupkyně. Jana Novotná se nevyhnula pádu z ošidné kladiny, ale i tak získala ve dvojboji bradla a kladina bronzovou medaili. Ve finále na kladině se polepšila a zaslouženě za svoji skvělou vydařenou sestavu získala nejvyšší známku a tím i prvenství. KarolínaHavlíková byla také úspěšná ve dvojboji skončila na pěkném 4.místě a postoupila i do finále na kladině, kde dokonce získala bronz. 
Mladších žákyň přijelo nejvíce celkem 42. Nejlepší chrudimačkou se stala Denisa Nešická svým skvělým 3.místem. Monika Komárková bohužel spadla z kotoulu na kladině a to ji odsunulo na13.místo. Za to se probojovala do finále na bradlech, kde skončila na 8.místě.
Při vyhlašování výsledků tříčlenných družstev získalo putovní Krkonošský pohár družstvo LOKO Pardubice a na stříbrný stupínek vystoupila chrudimská děvčata Z.Hovorková, J.Novotná a D.Nešická.