Memoriál Blanky a Verunky Horákových.

Pardubice 11.11.2012

 

Oblastní přebor SG v Hradci Králové.

Dvě chrudimská družstva gymnastek mají stříbro.

 

        17.11.2012 se konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v Hradci Králové.
        Čtyři žákyně T.J.Sokola Chrudim reprezentovaly náš oddíl. V družstvu II.ligy závodila nejlépe naše Katka Doležalová, která v jednotlivkyních skončila na bronzovém stupínku, hned za o dva roky staršími děvčaty z Loko Pardubice. Druhá naše Zuzanka Malinská skončila čtvrtá. Poprvé zacvičila velmi těžkou sestavu na bradlech, kterou musí zvládnou ti, kteří usilují o postup na Mistrovství ČR ve II.lize. Jako třetí patřila do družstva hostující Andrea Drábková z Loko Pardubice, které se vydařila dobře sestava na kladině. V celkovém součtu bodů mají tato 3 děvčata možnost postoupit na MČR, které se koná letos v Brně 1.12. Vše se dozví za týden od ČGF.
        Chrudimské malé 7-leté závodnice tvořily také družstvo, kde hostovala dvě děvčátka z Loko Pardubice. Nejlépe si vedla Sára Kulhavá, které měla sice několik nezdarů v celém čtyřboji, ale nakonec byla druhá v jednotlivkyních. Bára Šimonová skončila na velmi pěkném 6.místě. Děvčata společně získala také stříbrné medaile jako jejich starší kolegyně. Obě splnily svoji třídu a příště mohou cvičit ve vyšší.
        Nyní je již čeká příprava na Memoriál M.Brdíčkové-Šplíchalové a 1.ročník Župního přeboru Jaroslava Šplíchala, který náš oddíl bude pořádat na počest tragicky zesnulého zakladatele oddílu a prvního novodobého starosty našeho Sokola Chrudim. Oba závody se konají 16.12. v chrudimské sportovní hale od 9.30 do 14 hodin.

Předvánoční závod pro nejmladší sportovní gymnastky.

Pardubice 27.10.2012

 

        T.J.Sokol Pardubice již tradičně pořádá závod pro nejmladší začínající sportovní gymnastky. 40.ročník Vánočního závodu změnili na Předvánoční a pořádali ho již v říjnu. Z našeho oddílu T.J. Sokol Chrudim se vydaly v sobotu 27.10. tři malé závodnice.
        Mezi nejmladšími výborně zacvičila naše 6-letá Karolínka Horníková, za sestavu na kladince získala druhou nejvyšší známku, a vybojovala krásné třetí místo z celkového počtu 26 závodnic.
        Mezi 7-8 letými jsme měli dvě želízka v ohni. Nejlepší sestavu na kladině zacvičila naše Sára Kulhavá, ale na akrobacii měla malé zaváhání, proto celkově skončila na stříbrném stupínku. Pád z kladiny odsunul naši druhou závodnici Báru Šimonovou na 13. místo z 30., ale i to je výborný výsledek mezi o rok staršími děvčaty.

17.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly tři medaile.

Katka Doležalová se stala šestou nejlepší starší žákyní na Mistrovství české republiky ve sportovní gymnastice.

9.-10.6.2012 Vysoké Mýto

 

Chrudimská sportovní gymnastka Kateřina Doležalová získala zlato v Bedřichově.

 

37.ročník Memoriálu Jana Hampla v Pardubicích.

Chrudimské sportovní gymnastky získaly 2 medaile.

Velká cena Hradce Králové 14.4.2012

 

        Chrudimské sportovní gymnastky absolvovaly další svůj závod Velkou cenu v Hradci Králové, kam se sjelo téměř 100 závodnic z celé republiky. Je to dvojboj na kladině a prostných.
        Nejvíce se zúčastnilo nejmladších žákyň, kde za SG Chrudim závodily dvě závodnice. 12-13.místo obsadila Zuzana Malinská v těžké konkurenci děvčat z Prahy, Příbrami, Brna, Kolína či Pardubic. Naše další žákyně Bára Štěrbová závodila také dobře jen se bohužel neubránila pádu z kladiny a tak skončila na skvělém 18.místě ze 41 závodnice.
        V kategorii starších žákyň reprezentovala Chrudim naše 12-letá Kateřina Doležalová, které se podařila krásná sestava na hudbu, dostala třetí nejvyšší známku, a celkově vybojovala krásné5.místo mezi spoustou dobrých závodnic.
        Tato tři chrudimská děvčata se nyní budou připravovat na závody o postup na Mistrovství ČR, které se bude letos konat ve Vysokém Mýtě.

Oblastní přebor ve sportovní gymnastice.

Chrudimské gymnastky získaly 4 medaile a dvě postoupily na MČR ve Vysokém Mýtě.

 

        Ve Vrchlabí se uskutečnil 26.5.2012 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen .
        Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 5 závodnic. V kategorii žákyň B naše Kateřina Doležalová zacvičila své náročné sestavy výborně. Nedala svým soupeřkám z Pardubic a Vysokého Mýta šanci a zvítězila více jak o 2 body. Tím jasně postoupila na Mistrovství ČR. 
        Ve starších žákyních se stala zaslouženě krajskou přebornicí 10-letá Zuzana Malinská, která si také vybojovala postup na Mistrovství ČR ve Vysokém Mýtě. Absolvovala s úspěchem dva kvalifikační závody v Brně a Praze, takže se probojovala mezi nejlepších 40 starších žákyň v republice.
        Za mladší žákyně závodila naše Markétka Chlebná, která dobře zvládla povinné sestavy azískala stříbrnou medaili.
        I chrudimský potěr si vedl skvěle. Poprvé se zúčastnila krajského přeboru v kategorii základního stupně naše nejmladší závodnice 7-letá Sára Kulhavá, která zacvičila celý gymnastický čtyřboj bez velkých chyb a proto získala svoji první krajskou medaili v barvě bronzu. Její kolegyně Eliška Lednová také vše zvládla bez pádu a umístila se na pěkném 10.místě.
        Takže si sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim odvezly 2 zlaté, 1 stříbrnou medaili a bronz z oblastního přeboru a zároveň se dvě děvčata podruhé zúčastní Mistrovství ČR ve Vysokém Mýtě ve dnech 9.-10.6., což je v našem kraji, tak byste je mohli přijet podpořit.

Chrudimské gymnastky mají dvě medaile z Vrchlabí.

Pohár Krkonoš 7.4.2012

 

        V sobotu 7.4.2012 odjely sportovní gymnastky do Vrchlabí na 23.ročník putovního poháru Krkonoš.

Jubilejní 45.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky mají stříbrný pohár.

 

 

Župní vzpomínkový závod Lídy Pejchové ve sportovní gymnastice.

Chrudim 11.12.2011

 

        Župní vzpomínkový závod Lídy Pejchové pro nejmladší žákyně pořádají členové chrudimského gymnastického oddílu na počest neúnavné trenérky a cvičitelky TJ Sokola Chrast.
        Závodilo se ve třech kategoriích. Děvčátka narozená v roce 2003 se snažila co nejlépe předvést to, co se naučila na třech nářadích: přeskoku přes bedýnku, bradlech a nízké kladince. Vítězkou se stala L.Olivová ze Sokola Kolín.
        V kategorii nejmladších děvčátek 2004 jsme měli jedno želízko v ohni. Markétka Chlebnánespadla z kladiny a nakonec vybojovala bronzovou medaili.
        Třetí kategorie byla děvčata narozená 2005 a mladších, zde jsme měli 4 začínající gymnastky, které se tomuto sportu věnují teprve rok. Výborně zacvičila Sára Kulhavá, která loni byla na konci startovního pole a letos se jí podařilo zvítězit. Je potěšující vidět, jak se pravidelným tréninkem děvčata zlepšují. Na krásném 4.místě se umístila Eliška Lednová, která je nováčkem našeho oddílu. Hned za ní se postavila Barunka Šimonová a 6.místo obsadila Eliška Strouhalová, tato dvě děvčata bohužel nezvládla ošidnou kladinu bez pádu.
        Všechny děti, které přijely z několika krajů, si odnesly nějakou cenu a již se těší na vánoce a samozřejmě na další závody.

Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 3.12.2011

 

        Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v sobotu 3.12. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov.Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měl zastoupení ve dvou kategoriích.

Všechny chrudimačky mají medaili.

Memoriál Blanky a Verunky Horákových.

Pardubice 19.11.2011

 

        Oddíl sportovní gymnastiky Loko Pardubice pořádal již 8.ročník Memoriálu Blanky a Verunky Horákových , které tragicky zahynuly při autonehodě. Byla to trenérka sportovní gymnastiky a dlouholetá závodnice TJ Loko Pardubice se svoji 10-letou dcerou, která také cvičila v tomto oddíle, tímto závodem chtějí každý rok uctít jejich památku.
        Závod byl pro všechny kategorie a sjelo se celkem 61 závodnic. V nejmladších žákyních za TJ Sokol Chrudim nastoupila 7 letá Markétka Chlebná. Zacvičila dobře svoji sestavu na akrobacii a hlavně nespadla z kladiny, což jí pomohlo k bronzové medaili.
        Mezi 9-10letými jsme měli dvě želízka v ohni. Zuzana Malinská a Bára Štěrbová cvičily na bradlech, kde zvládly poprvé nové prvky a sestavu na akrobacii cvičily na hudbu. Obě zařadily salto vpřed. Při vyhlašování byly překvapené, že obsadily společně skvělé 2.místo.
        Žákyně 2000-1999 měly dvojboj také na bradlech a prostných. Naše Kateřina Doležalová v prostných zařadila salto vpřed i vzad a dostala druhou nejvyšší známku. Na bradlech také zvládla svou sestavu a zaslouženě se postavila na bronzový stupeň vítězů.

Oblastní přebor SG v Hradci Králové.

Chrudimské gymnastky se staly krajskými přebornicemi.

        12.11.2011 se konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v Hradci Králové.
        Čtyři žákyně T.J.Sokola Chrudim tvořily družstvo III.ligy. Všechna naše děvčata zacvičila výborně sestavy na kladině bez pádu, což jim dalo energii do dalšího cvičení na prostných, kde zařazovala různá salta. Na přeskoku skočila Katka Doležalová nejlepší skok přemet s obratem a závěrečná bradla se vzklopkami se také všem vydařila. Při vyhlášení výsledků se chrudimské družstvo rozzářilo, když se dozvědělo, že jsou krajskými přebornicemi a porazilo družstvo TJ Loko Pardubice. V jednotlivkyních se celkovou vítězkou stala zaslouženě Kateřina Doležalová astříbrnou příčku obsadila nejmladší ve startovním poli Zuzana Malinská. Bára Štěrbová byla pátá a Markéta Doležalová na 7.místě.
        Chrudimská nejmladší žákyně Markéta Chlebná byla pouze jedna a proto hostovala v družstvu Sokola Pardubice. Děvčata společně získala stříbrné medaile.

Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Dvě chrudimské žákyně postupují na MČOS.

 

        V sobotu 22.10.2011 se konal poprvé v sokolovně T.J.Kolín přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Zde se rozhodovalo, kterých 32 mladších žákyň postoupí na celostátní Mistrovství ČOS v Praze.
        T.J. Sokol Chrudim odjela reprezentovat tři děvčata ve věku 9-11let. Celkem přijelo na přebor 35 mladších a 26 starších žákyň z 11 jednot. 
        Za mladší žákyně závodila Zuzana Malinská. Měla pěkný přeskok a bradla, z kladiny bohužel spadla, ale i tak skončila na výborném 20.místě, z kterého postupuje na Mistrovství do Prahy. Druhá naše o rok starší Bára Štěrbová měla také pád z kladiny a nevydařil se jí přemet přes přeskokový stůl, což ji odsunulo na 31.příčku.         Její starší kolegyně žákyně B Kateřina Doležalovábohužel spadla také z kladiny, ale měla výbornou sestavu na bradlech a prostných, což jí vyneslo na pěkné 13.místo a také postupuje 3.12. na MČOS do Prahy.

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice v Brně.

10.-12.6.2011

 

        Dvě chrudimské sportovní gymnastky, které si vybojovaly postup na krajském přeboru a kvalifikačních závodech, odjely do Brna na Mistrovství ČR jednotlivkyň.
        V sobotu se poprvé měla možnost zúčastnit našeho nejvyššího závodu teprve 9-letá Zuzana Malinská. Závodila v kategorii starších žákyň v povinných sestavách. Povedla se jí velmi pěkně sestava na hudbu a výborně skočila přemet přes přeskokový stůl. Celkově se umístila na krásném 34.místě z 56.závodnic, což je na první start na tak velké akci v úplně jiných podmínkách než my máme na trénink velmi dobrý výsledek.
        Další den závodila naše starší žákyně B Kateřina Doležalová, která se vrátila po dvou letech po úrazu lokte a dostala se svojí pílí až na svoji první „republiku“. Zacvičila výborně svá prostná na hudbu, kde byla ohodnocena vysokou známkou. Zvládla i čistě novou sestavu na bradlech, ale z ošidného gymnastického nářadí bohužel spadla a to ji odsunulo na 26.místo>. Ale i to je výborný výsledek na první start na Mistrovství republiky.
        Musíme děvčata pochválit, že dobře reprezentovala město Chrudim mezi všemi velkými oddíly z Brna, Prahy, Ostravy či Mostu. Myslím, že to je pro ně velká motivace do dalších tvrdých tréninků, aby se mohli opět zúčastnit tak velkého pěkného závodu.

16.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly dvě medaile.

        Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 4.6. 2011 jako každý rok na svůj oblíbený závod do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.
        V každé kategorii jsme měli zastoupení. Mezi 6-letými závodily 4 chrudimské začínající gymnastky. Všem se výborně podařilo zacvičit sestavičky na lavičce, což je vždy největší strašák a na akrobacii patřily k nejlepším. Při vyhlašování jsme se mohli radovat, protože zlatou medaili získala Sára Kulhavá, na krásném 4.místě se umístila Eliška Strouhalová, šestá skončila Bára Šimonová a desátá Eliška Lednová z celkového počtu 25 závodnic.
        Mezi 7-letými závodila Markéta Chlebná, která měla již vysokou kladinu, na které předvedla obtížný kotoul bez dohmatu, z kterého bohužel spadla a to ji odsunulo z třetí pozice, takže skončila i tak na velmi pěkném 4.místě.
        V kategorii 8-letých soutěžila Kateřina Sokolová, která se umístila na velmi pěkném 5.místěv silné konkurenci děvčat z Prahy, Pardubic či Hradce Králové.
        Radost nám udělala 9-letá Zuzka Malinská, která zacvičila výborně svou náročnou sestavu na kladině i na akrobacii a mezi 9-letými vybojovala bronzovou medaili.
        Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky. Děvčata odjížděla s náručí plnou cen. Přejeme jim hodně síly a nadšení pro tento náročný sport, který si vybraly. Zuzce Malinské budeme ještě držet pěsti, aby měla hodně štěstí na Mistrovství ČR v Brně, na kterém bude cvičit 11.6.

Oblastní přebor ve sportovní gymnastice 2011.

Chrudimské gymnastky získaly 4 medaile.

 

        Ve Vrchlabí se uskutečnil 21.5.2011 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.
        V I.sledu závodily v kategorii žákyň B naše 2 závodnice Markéta Doležalová a Kateřina Doležalová. Děvčatům se závod velmi vydařil, obě zařadila salta na akrobacii a zvládla i nové sestavy na bradlech. Nakonec se při vyhlášení výsledků postavily dívky těsně vedle sebe. Nabronzový stupínek se dostala Katka Doležalová a hned za ní čtvrtá byla Markéta Doležalová.
        Ve starších žákyních se díky bezchybnému výkonu stala zaslouženě krajskou přebornicí 9 letá Zuzanka Malinská, která si vybojovala postup na Mistrovství ČR v Brně. Absolvovala s úspěchem i dva kvalifikační závody v Brně a Praze, takže se probojovala mezi nejlepších 40 starších žákyň v republice. Stříbrnou medaili v této kategorii získala další naše závodnice Bára Štěrbová.
        I chrudimský potěr si vedl skvěle. Poprvé se zúčastnila krajského přeboru naše nejmladší závodnice 7-letá Markétka Chlebná, která předvedla své povinné sestavy základního stupně výborně a proto získala svoji první krajskou medaili v barvě stříbra.
        V kategorii mladších žákyň závodila Kateřina Sokolová , která zacvičila také výborně, nespadla z kladiny, a skončila na pěkném 5.místě.
        Takže si sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim odvezly 1 zlatou, 2 stříbrné medaile a bronz z oblastního přeboru, což je zasloužený úspěch za jejich pilnou přípravu.

Chrudimské sportovní gymnastky mají dvě bronzové medaile z Pelhřimova.

 

        V sobotu 9.4.2011 se rozjelo 8 sportovních gymnastek TJ Sokola Chrudim na 3.ročník Memoriálu Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérce oddílu sportovní gymnastiky v Pelhřimově.