Chrudimské malé gymnastky přivezly opět medaile.

Závod o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

          Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 31.5. 2014 jako každý rok na svůj oblíbený 19.ročník závodu o Perníkovou chaloupku do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.

Všechny chrudimské sportovní gymnastky vybojovaly medaile z oblastního přeboru a dvě postoupily na MČR.

Ve Vrchlabí se uskutečnil 17.5.2014 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.

Dvě malé chrudimské sportovní gymnastky

 získaly stříbné medaile v Bedřichově.

          V sobotu 3.5.2014 se 5 sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim vydalo na svůj oblíbený závod do Bedřichova u Jihlavy.

Chrudimské sportovní gymnastky výborně závodily v Pelhřimově.

               12.4.2014 pořádal oddíl SG Pelhřimov 6.ročník Memoriálu Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérky jejich oddílu. Za oddíl gymnastiky T.J. Sokol Chrudim jela závodit 3 děvčata a celkem zde závodilo 145 závodnic z oddílů z celé republiky.

Velká cena Hradce Králové

 

12.4.2014 se sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim vydaly jako každý rok na Velkou cenu HK do ZŠ v Bezručově ulici. Je to dvojboj na kladině a prostných a sjelo se tam celkem 81 závodnic z celé republiky.


Všechny chrudimské sportovní gymnastky získaly medaile.

39. ročník Memoriálu Jana Hampla v Pardubicích.

             V sobotu 22.3.2014 se konal Memoriál J. Hampla v Pardubicích ve sportovní gymnastice žen. Je to závod družstev a jednotlivkyň ve dvojboji na bradlech a kladině.

47.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 2.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky vyhrály zlatý pohár. 

Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 7.12.2013

           Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v sobotu 7.12. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měl zastoupení ve dvou kategoriích.

Mistrovství ČR družstev ve sportovní gymnastice v Brně.

1.12.2013

Dvě chrudimské sportovní gymnastky, které si vybojovaly postup na krajském přeboru, odjely do Brna na Mistrovství ČR družstev.

Oblastní přebor SG v Hradci Králové.

16.11.2013

Všechna chrudimská děvčata mají medaili.

             16.11.2013 se konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v Hradci Králové. Pět závodnic T.J.Sokola Chrudim reprezentovalo náš oddíl.

Ještědský pohár

Liberec 9.11.2013 

Kateřina Doležalová má již podruhé stříbro.

Oddíl sportovní gymnastiky žen v Liberci pořádal jako každý rok svůj Ještědský pohár, kam se sjelo přes 50 závodnic.

 

Memoriál Blanky a Verunky Horákových.

Pardubice 2.11.2013

 Oddíl sportovní gymnastiky Loko Pardubice pořádal již 10.ročník Memoriálu Blanky a Verunky Horákových , které tragicky zahynuly při autonehodě. Byla to trenérka sportovní gymnastiky a závodnice TJ Loko Pardubice se svoji 10-letou dcerou, která také cvičila v tomto oddíle, tímto závodem chtějí každý rok uctít jejich památku.

Zuzana Malinská vybojovala bronzovou medaili

na MČR ve sportovní gymnastice po 19 letech!!!

 

22.-23.6.2013 Liberec

 

          Letošní MČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice se konalo v Liberci. Ikdyž byla velká vedra, sjeli se tam všichni, kteří mají rádi tento sport. Z oddílu SG T.J. Sokol Chrudim naše město jely reprezentovat dvě závodnice.

18.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

 Chrudimské malé gymnastky přivezly opět medaile.

         Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 1.6. 2013 jako každý rok na svůj oblíbený závod do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.

Oblastní přebor ve sportovní gymnastice 2013.

Chrudimské gymnastky získaly 4 medaile a dvě postoupily na MČR v Liberci.

Ve Vrchlabí se uskutečnil 25.5.2013 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen .

Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 6 závodnic. V kategorii juniorek B naše Kateřina Doležalová zacvičila své náročnésestavy výborně, hlavně bradla a kladinu, kde získala nejvyšší známky. Nedala svým soupeřkám z Pardubic šanci a zvítězila více jak o 2 body. Tím jasně postoupila na Mistrovství ČR do Liberce poprvé v této náročné kategorii.

V žákyních B se stala zaslouženě krajskou přebornicí také chrudimačka 11-letá Zuzana Malinská, která si také vybojovala postupna MistrovstvíČR v Liberci. Závod se jí velmi povedl, porazila všechna děvčata z Loko Pardubice i Sokola Vysoké Mýto. Skočila svůj nový a více hodnocený přeskok s obratem, z bradel seskočila bonifikovaným saltem a na kladině a prostných zaujala tak, že dostala nejvyšší známku. Další naše Bára Štěrbová se umístila na pěkném 7.místě.

Za mladší žákyně závodila dvě naše děvčata. Sára Kulhavá do posledního nářadí vedla, ale při seskoku z bradel spadla a to ji bohužel odsunulo na druhé místo. Bára Šimonová zvládla celý čtyřboj bez pádu a podělila se o 4.místo s gymnastkou ze Sokola Vysoké Mýto.

I nejmladší chrudimačka si vedla skvěle. Poprvé se zúčastnila krajského přeboru v kategorii základního stupně naše nejmladší závodnice 7-letá Kája Horníková, která zacvičila celý povinný gymnastický čtyřboj výborně. Měla nejlepší sestavu na kladině a akrobacii ze všech a proto získala zaslouženě s největším náskokem až 5 bodů celkem svůj první krajský titul a zlatou medaili .

Takže si sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim odvezly 3 zlaté a 1 stříbrnou medaili z oblastního přeboru a zároveň se dvě děvčata již potřetí zúčastní Mistrovství ČR v Liberci ve dnech 22.-23.6.

 

Chrudimské sportovní gymnastky mají dvě zlaté medaile z Pelhřimova.

 

          V sobotu 11.5.2013 se rozjelo 5 sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim na 5.ročník Memoriálu Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérky oddílu sportovní gymnastiky v Pelhřimově.

Dvě chrudimské sportovní gymnastkyzískaly zlato v Bedřichově. 

 

          V sobotu 4.5.2013 se rozjely 4 sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim na svůj oblíbený závod do Bedřichova u Jihlavy.

Velká cena Hradce Králové 27.4.2013

 Chrudimská gymnastka má bronz.

 Chrudimské sportovní gymnastky absolvovaly druhý letošní závod Velkou cenu v Hradci Králové, kam se sjelo téměř 90 závodnic z celé republiky. Je to dvojboj na kladině a prostných.

          Nejvíce se zúčastnilo nejmladších žákyň, kde za T.J. Sokol  Chrudim cvičily dvě malé závodnice. Krásné 8.místo vybojovala mezi staršími děvčaty teprve 8-letá Sára Kulhavá v těžké konkurenci gymnastek z Prahy, Domažlic, Liberce, Kolína či Pardubic. Naše další žákyně Bára Šimonová se bohužel neubránila pádu z kladiny a tak skončila na 32.místě .

          V kategorii starších žákyň reprezentovala Chrudim naše 11-letá Zuzana Malinská, které se podařila pěkně nová sestava na hudbu, dostala třetí nejvyšší známku, a celkově vybojovala hezké 6.místo mezi spoustou dobrých závodnic.

           Za juniorky letos poprvé závodí naše nejlepší závodnice 13-letá Kateřina Doležalová. Vypořádala se s velmi těžkou obtížností této kategorie skvěle. Na prostných skočila dvou-saltovou řadu a získala právem třetí nejvyšší známku a sestavu na kladině zacvičila také výborně, proto se zaslouženě umístila na bronzovém stupínku hned za nejlepší závodnicí ze Sokola Kampa a Domažlice.

46.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 1.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky mají opět stříbrný pohár.

Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 8.12.2012

 

        Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v sobotu 8.12. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov.
        Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měl zastoupení ve dvou kategoriích. V kategorii starších žákyň naše město reprezentovala na tomto Mistrovství 12-letá Kateřina Doležalová. Výborně zacvičila sestavu na bradlech a na prostných, bohužel z kladiny jednou spadla, ale i tak se umístila na výborném 15.místě ze 42 v těžké konkurenci děvčat z Prahy, Brna, Ostravy atd.
Za mladší žákyně si vybojovala postup z přeboru v Kladně 10-letá Zuzana Malinská, která zacvičila skvělou sestavu na bradlech a na akrobacii skočila krásné salto vzad po rychlém přemetu vzad, ale kladina ji také zradila a pád ji odsunul na celkové 13.místo, což je zatím její nejlepší umístění na mistrovství. Pro děvčata to byla velká zkušenost a motivace k dalším tréninkům.
        V neděli 16.12. pořádá náš oddíl již 46.ročník Memoriálu M.Brdíčkové-Šplíchalové a odpoledne 1.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala, který tragicky zahynul loni v září. Můžete naše děvčata přijít podpořit v jejich úsilí věnovat se tomuto těžkému sportu.