47.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 2.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky vyhrály zlatý pohár. 

           15.12.2013 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim  ve sportovní hale tradiční závod ve sportovní gymnastice žen. Bohužel se tento závod konal ve smutném duchu, protože 22.9.2011 tragicky zahynul jeho zakladatel Jaroslav Šplíchal, bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky. On sám byl také vynikající sportovec, atlet, lyžař a zakladatel oddílu gymnastiky v Chrudimi, letos slavíme 60 let od jehovzniku. Rozhodli jsme se v jeho úžasné práci pokračovat dál.

          Memoriál je dvojboj ve  cvičení na přeskoku a bradlech, zúčastnilo se ho 8 jednot. V kategorii juniorek poprvé cvičila naše 13-letá Kateřina Doležalová, která výborně skočila přemet s obratem přes přeskokový stůl a povedla se jí obtížná sestava na bradlech a tím si zajistila celkové vítězství.

          Za starší žákyně skvěle závodila naše úspěšná závodnice Zuzana Malinská bronzová z Mistrovství ČR, která také skočila nejlépe přemet s obratem na přeskoku a proto získala také zlatou medaili.

Obě naše zlatá děvčata zvítězila i jako družstvo a získala pohár.  Na druhém místě byla děvčata z Lokomotiva Pardubice a bronzový pohár získala děvčata ze Sokola Hradec Králové.

Ihned po ukončení tohoto memoriálu byl zahájen 2. ročník župníhopřeboru na počest Jaroslava Šplíchala pro nejmladší závodnice v trojboji přeskok, bradla a nízká kladina.

V kategorii ročník 2005 bylo 12 šikovných děvčat. Chrudimská Sára Kulhavá bohužel dvakrát spadla z bradel a proto přišla o celkové vítězství, umístila se na třetí příčce. Bára Šimonová skončila na pátém místě.

Dvě malé chrudimské gymnastky závodily v kategorii 2006 a sklidily  úspěch.  Karolína Horníková získala zaslouženě stříbrnou medailí a nováček našeho oddílu Lada Schillerová byla na velmi pěkném 4.místě.

 

Myslím, že naše děvčata dobře reprezentovala náš oddíl T.J.Sokol Chrudim a Jarda Šplíchal by z nás měl radost .