Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 7.12.2013

           Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v sobotu 7.12. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měl zastoupení ve dvou kategoriích.

           V kategorii starších žákyň naše město reprezentovala na tomto Mistrovství 11-letá Zuzana Malinská. Výborně zacvičila sestavu na kladině a bradlech, na prostných skočila dvousaltovou řadu a zaslouženě se postavila na 5.místo hned vedle těch nejlepších závodnic z Kampy a Kladna.

Za juniorky poprvé nastoupila Kateřina Doležalová, která zacvičila skvělou sestavu na bradlech, ale kladina ji zradila a pád po těžkém skoku ji odsunul na celkové 13.místo, což je zatím její nejlepší umístění na mistrovství ČOS. Na prvních čtyřech místech byla děvčata z Moravské Ostravy, která patří do extraligy.

V neděli 15.12. pořádá náš oddíl již 47.ročník Memoriálu M.Brdíčkové-Šplíchalové a odpoledne 2.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala, který tragicky zahynul loni v září. Můžete naše děvčata přijít podpořit a zatleskat jejim dobrým výkonům.