Mistrovství ČR družstev ve sportovní gymnastice v Brně.

1.12.2013

Dvě chrudimské sportovní gymnastky, které si vybojovaly postup na krajském přeboru, odjely do Brna na Mistrovství ČR družstev.

           V sobotu proběhl v brněnské hale závod české extraligy, kde se představilo 6 družstev složených z našich nejlepších reprezentantek. Zvítězila děvčata z pořádajícího oddílu TJ Sokol Brno I., kde trénují naše nejlepší K.Pálešová a J.Šikulová.

V neděli proběhl závod I.a II.ligy, kterého se zúčastnilo celkem 125 závodnic.  Z našeho chrudimského oddílu závodila dvě nejlepší děvčata, která hostovala, protože družstvo musí být složeno ze tří domácích závodnic.  11-letá Zuzana Malinská měla možnost cvičit za družstvo TJ Sokol Kampa Praha.  Povedla se jí výborně sestava na hudbu, kde poprvé zařadila dvousaltovou řadu a podržela družstvo bezpádovou sestavou na kladině. Celkově se umístila na krásném 29.místě z 88.závodnic a družstvo Kampy složené z nejmladších holčiček závodu se překvapivě postavilo na páté místo.

          Druhá naše talentovaná závodnice Kateřina Doležalová, měla možnost cvičit za družstvo TJ Sokol Kolín . Tam vypomohla do součtu bodů družstva pěkně skočeným přemetem s obratem na přeskoku. Celkově se TJ Sokol Kolín  umístil na 16.místě na Mistrovství republiky.

          Musíme děvčata pochválit, že dobře reprezentovala město Chrudim mezi všemi velkými oddíly z Brna, Prahy či Ostravy.