Chrudimské sportovní gymnastky mají dvě zlaté medaile z Pelhřimova.

 

          V sobotu 11.5.2013 se rozjelo 5 sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim na 5.ročník Memoriálu Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérky oddílu sportovní gymnastiky v Pelhřimově.

 

          Nejmladší začínající žákyňky narozené v roce 2006-7 zahajovaly dvojbojem na lavičce a akrobacii. Za Chrudim závodila Karolínka Horníková, která měla jedny z nejtěžších sestav. Zacvičila je skvěle a to ji vyneslo až na nejvyšší stupínek, kde dostala na krk cennou zlatou medaili z celkového velkého počtu 36 závodnic.

          V mladších žákyních ročník 2004-5 jsme měly Sáru Kulhavou, která zacvičila nejlepší sestavu na akrobacii ze všech 21 závodnic. Poprvé skočila přemet vpřed přes bednu, ale na kladině měla bohužel pád a tak jí jen o 0,07 bodu utekla bronzová medaile, skončila na 4.příčce.

          V kategorii žákyň B 2001-3 závodily dvě chrudimačky. Nejlépe ze všech si vedla Zuzanka Malinská, která prošla trojboj přeskok, kladinu a akrobacii bez zakolísání. Zvládla i svůj první skok s obratem na přeskoku, což ji zajistilo nejvyšší známku. V těžké konkurenci závodnic z Pardubic, Slovanu Praha, Sokola Brno, atd. zaslouženě vybojovala nádhernou zlatou medaili.15. místo obsadila druhá naše Bára Štěrbová.

          V nejstarší kategorii juniorek B závodila za Chrudim Kateřina Doležalová. Začínala přeskokem, kde si bohužel udělala lehký výron, ale zatnula zuby a sestavu na kladině a prostných zdařile dokončila. V těžké konkurenci se umístila na 9.místě.

          Nyní děvčata čeká krajský přebor ve Vrchlabí, kde budou bojovat o postup na MČR, tak jim držte pěsti.