Dvě chrudimské sportovní gymnastkyzískaly zlato v Bedřichově. 

 

          V sobotu 4.5.2013 se rozjely 4 sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim na svůj oblíbený závod do Bedřichova u Jihlavy.

 

          Naše nejmladší žákyňka Karolínka Horníková narozená v roce 2006 měla dvojboj na kladince a akrobacii. Sestavy zvládla dobře bez velkých chyb a celkem si vybojovala krásné 4.místo z 24 závodnic z celé republiky(Brno, Litvínov, Pelhřimov, Hradec Králové, Pardubice, atd.)

          V žákyních ročník 2005 závodila naše Sára Kulhavá. Zvládla své obtížné sestavy výborněa měla jak na kladince, tak na prostných nejvyšší známku, což ji zaslouženě vyneslo na nejvyšší stupínek a získala zlatou medaili v silné konkurenci 19.děvčat.

          V kategorii žákyň B narozených v letech 2001-2 jsme měli mít dvě závodnice, ale Zuzka Malinská si den před závodem udělala výron v kotníku, tak nenastoupila. Její kolegyně Bára Štěrbová závodila po několika měsících a cvičení se ji velmi povedlo. Největší radost měla, když na prostných na hudbu úspěšně zařadila akrobatickou řadu se saltem vzad. Celkově se umístila na skvělém 5.místě.

Na závěr závodilo 14 juniorek a žen dohromady. Naše Kateřina Doležalová cvičí letos už mezi juniorkami. Měla krásnou sestavu na prostných s nejvyšší známkou a kladina ji také vyšla bez pádu s novým náskokem přemetem vpřed přes kladinu. Při vyhlášení se rozzářila, když uslyšela své jméno, aby si vystoupila na nejvyšší stupínek a obdržela zlatou medaili.

Děvčata odjížděla velice spokojena a těší se na další závody za týden v Pelhřimově.