46.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové a 1.ročník župního přeboru Jaroslava Šplíchala ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky mají opět stříbrný pohár.

 

 

        16.12.2012 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim ve sportovní hale tradiční závod ve sportovní gymnastice žen. Bohužel se tento závod konal ve smutném duchu, protože 22.9.2011 tragicky zahynul jeho zakladatel Jaroslav Šplíchal, bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky. On sám byl také vynikající sportovec, atlet, lyžař a zakladatel oddílu gymnastiky v Chrudimi, v kterém pracoval naplno neuvěřitelných 58let. Rozhodli jsme se v jeho úžasné práci pokračovat dál.
        Memoriálu, který je dvojbojem cvičení na přeskoku a bradlech, se zúčastnilo 6 jednot a z toho byla 4 družstva, která jsou složena ze dvou nejlépe hodnocených závodnic různých kategorií.
        V kategorii žen výborně cvičilo 5 závodnic ve věku 16-26 let, čímž dokazují malým dětem, že lze dobře závodit i ve vyšším věku. Zvítězila V.Frýdová z TJ Loko Pardubice. Juniorky vyhrála také závodnice z Loko Pardubice B.Svobodová.
        Ve starších žákyních cvičila naše 12-letá Kateřina Doležalová, která ač po nemoci, výborně skočila přemet s obratem přes přeskokový stůl a povedla se jí obtížná sestava na bradlech a tím si zajistila celkové vítězství. Druhá naše závodnice Bára Štěrbová byla dlouho zraněná a postupně se dostává do formy. Zacvičila bez chyb a skončila na pěkném 4.místě.
        V mladších žákyních skvěle závodila naše závodnice Zuzana Malinská, která výborně zvládla přemet přes bednu s nejmenší srážkou a proto získala také zlatou medaili
        Při vyhlašování výsledků družstev se z vítězství radovaly gymnastky TJ Lokomotiva Pardubice. Na druhém místě se umístily naše závodnice T.J. Sokola Chrudim ve složení Doležalová a Malinská a bronzový pohár získala děvčata ze Sokola Hradec Králové.
        Ihned po ukončení tohoto memoriálu byl zahájen 1.ročník župního přeboru na počest Jaroslava Šplíchala pro nejmladší závodnice v trojboji přeskok, bradla a nízká kladina.
        V kategorii ročník 2004 byla šikovná děvčata, zvítězila Matoušková z TJ Jičín před dvěma z Loko Pardubice.
        Dvě naše chrudimské gymnastky závodily v kategorii 2005 a sklidily velký úspěch. Celkovězvítězila Sára Kulhavá a těsně za ní se postavila naše Bára Šimonová se stříbrnou medailí.
        I v poslední nejmladší kategorii roč.2006 jsme měli želízko v ohni Karolínku Horníkovou, která měla nejlepší bradla a přeskok a získala zaslouženě zlatou medaili.
        Myslím, že naše děvčata dobře reprezentovala náš oddíl T.J.Sokol Chrudim a Jarda Šplíchal by z nás měl radost .