Memoriál Blanky a Verunky Horákových.

Pardubice 11.11.2012

 

 

        Oddíl sportovní gymnastiky Loko Pardubice pořádal již 9.ročník Memoriálu Blanky a Verunky Horákových , které tragicky zahynuly při autonehodě. Byla to trenérka sportovní gymnastiky a dlouholetá závodnice TJ Loko Pardubice se svoji 10-letou dcerou, která také cvičila v tomto oddíle, tímto závodem chtějí každý rok uctít jejich památku.
        Závod byl pro všechny kategorie v různých dvojbojích. V nejmladších žákyních za T.J. Sokol Chrudim nastoupila 7 letá Sára Kulhavá. Zacvičila výborně svoji sestavu na akrobacii a na bradlech zvládla poprvé sestavu s podmetem. Zaslouženě získala bronzovou medaili. I druhá naše malá závodnice Bára Šimonová zacvičila dobře své sestavy a skončila na pěkném 13.místě.
        Mezi 9-10letými jsme měli želízko v ohni. Zuzana Malinská cvičila na kladině, kde měla obtížné prvky i salto prohnutě jako seskok. Vše se jí povedlo a to je základ k dobrému umístění. Na akrobacii cvičila sestavu na hudbu a zařadila salto vpřed i vzad. Při vyhlašování zaslouženě vystoupala na nejvyšší stupínek a získala zlato.