17.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly tři medaile.

 

 

        Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 16.6. 2012 jako každý rok na svůj oblíbený závod do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.
        Mezi 7-letými závodily 3 chrudimské začínající gymnastky. Všem se výborně podařilo zacvičit sestavy na akrobacii i na kladině, což je vždy největší strašák. Při vyhlašování jsme se mohli radovat, protože s rozdílem více jak tří bodů získala již po druhé zlatou medaili Sára Kulhavá, stříbrnou dostala na krk šťastná Bára Šimonová a pátá skončila Eliška Lednová.
        Mezi 6-letými závodila malinká Karolínka Horníková. Závodila poprvé na vysoké kladině, kde předvedla obtížný kotoul. Povedl se jí skvěle, tak jako celá sestava, za kterou dostala druhou nejlepší známku. Za svou snahu byla na závěr odměněna krásnou bronzovou medailí.
        Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky. Děvčata odjížděla s náručí plnou cen a perníčky. Přejeme jim hodně síly a nadšení pro tento náročný sport, který si vybraly.