Katka Doležalová se stala šestou nejlepší starší žákyní na Mistrovství české republiky ve sportovní gymnastice.

9.-10.6.2012 Vysoké Mýto

 

 

        Letošní MČR ve sportovní gymnastice se konalo v našem kraji ve Vysokém Mýtě. Sjeli se tam všichni, kteří mají rádi tento sport. Z oddílu SG T.J. Sokol Chrudim naše město jely reprezentovat 2 závodnice.
        Do kategorie mladších žákyň bylo pozváno 56 nejlepších žákyň z celé republiky ve věku 8-10 let, aby předvedly co nejlépe povinné sestavy. Naše 10-letá Zuzka Malinská si podruhé vybojovala postup na mistrovství. Závod se jí vydařil, zacvičila vše dobře a hlavně bez pádů, celkově se umístila na velmi pěkném 31.místě.
        V kategorii starších žákyň závodila také podruhé na MČR 12-letá Kateřina Doležalová a ta se postarala o nečekané překvapení. Předvedla krásně svoji sestavu na prostných, za které dostala pátou nejvyšší známku, tak jako na přeskoku za přemet s obraty. Bohužel se ji nepodařil ustát nový saltový seskok z jejich oblíbených bradel a tak se možnost získat bronz rozplynula. Ale i tak celkové šesté místo bylo nečekané a vynikající umístění pro chrudimskou závodnici po 9 letech!!!Je to nejlepší umístění chrudimské jednotlivkyně na MČR od dob, kdy náš oddíl měl mistryni republiky Veroniku Bočkovou a Markétu Pecinovou, která získala 5.místo v juniorkách v roce 2003.
        Tímto vrcholným závodem naše nejstarší chrudimské sportovní gymnastky završily svoji závodní sezonu, která byla velice úspěšná a již v srpnu se začnou připravovat na podzimní II.ligové soutěže družstev.