Chrudimské gymnastky mají dvě medaile z Vrchlabí.

Pohár Krkonoš 7.4.2012

 

        V sobotu 7.4.2012 odjely sportovní gymnastky do Vrchlabí na 23.ročník putovního poháru Krkonoš.


        V kategorii juniorek závodila poprvé mezi staršími děvčaty chrudimská závodnice Kateřina Doležalová, která zvládla své obtížné cvičení ve dvojboji na přeskoku a prostných výborně. Získala překvapivě stříbrnou medaili a dokázala porazit i o dva roky starší závodnice z Liberce, Pardubic i Mostu.
        Za starší žákyně závodila dvě děvčata. Výborně zacvičila sestavu na bradlech Zuzana Malinská, ale z ošidné kladiny bohužel spadla z nového prvku pomalého přemetu vzad, což ji z medailového místa odsunulo na 6.místo. Se stejným počtem bodů se umístila také na 6.příčce i Bára Štěrbová, což byl úspěch mezi 28 závodnicemi.
        Mladší žákyni jsme měli jednu 8-letou Markétu Chlebnou. Bohužel spadla z kotoulu na kladině a skončila na 20.místě.
        Soutěž družstev složených ze tří nejlepších z každé jednoty vyhrála děvčata z Pardubic, druhý byl Liberec, třetí Most a 5.místo patřilo Chrudimi .
        Odpoledne se rozjel Minipohár Krkonoš pro nejmladší začínající závodnice. Celkovou vítězkou ročníku 2005 v těžké konkurenci pardubických, jičínských, hradeckých, pražských a dalších děvčátek se stala již podruhé naše Sára Kulhavá, která zvládla skvěle sestavu na kladině a na prostných, měla obě nejvyšší známky ze všech 36.závodnic. Další dvě malé chrudimské závodnice se také umístily skvěle. Bára Šimonová si vybojovala moc pěkné 8.místo a Eliška Lednová byla těsně za ní devátá.
        V kategorii ročníku 2006 jsme měli malinkou začínající Karolínku Horníkovou, která byla teprve na svém druhém závodě a skončila na pěkném 10.místě.