Jubilejní 45.ročník Memoriálu M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice v Chrudimi.

Chrudimačky mají stříbrný pohár.

 

 

 

        11.12.2011 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim ve sportovní hale tradiční závod ve sportovní gymnastice žen. Bohužel se tento závod konal ve smutném duchu, protože 22.9. tragicky zahynul jeho zakladatel Jaroslav Šplíchal, bratr Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky. On sám byl také vynikající sportovec, atlet, lyžař a zakladatel oddílu gymnastiky v Chrudimi, v kterém pracoval naplno neuvěřitelných 58let.
Při minutě ticha, kterou jsme uctili jeho památku, jsme mu v duchu všichni slíbili, že v jeho úžasné práci musíme pokračovat dál.
        Memoriálu se zúčastnilo 7 jednot a z toho byla 4 družstva, která jsou tvořena mladší žákyní a jednou závodnicí ze starších kategorií.
        V kategorii žen výborně cvičilo 5 závodnic ve věku 16-25 let, čímž dokazují malým dětem, že lze dobře závodit i ve vyšším věku.
Za Chrudim opět bojovala naše nejúspěšnější závodnice a nyní již trenérka 18-letá Jana Novotná, která obsadila 4.místo.
        Ve starších žákyních cvičila naše 11-letá Kateřina Doležalová, která výborně skočila přemet s obratem přes přeskokový stůl a tím si zajistila celkové vítězství.
        V mladších žákyních závodily dvě naše závodnice. Zuzana Malinská, která také výborně zvládla přeskok a proto získala stříbrnou medailiBára Štěrbová měla zase lepší bradla a skončila na 5.místě.
        Při vyhlašování výsledků družstev se z vítězství radovaly gymnastky TJ Lokomotiva Pardubice. Na druhém místě se umístily naše závodnice T.J. Sokola Chrudim ve složení Doležalová a Malinská a bronzový pohár získala děvčata ze Sokola Hradec Králové. Myslím, že naše děvčata dobře reprezentovala náš oddíl a Jarda Šplíchal by z nás měl radost.