Chrudimské sportovní gymnastky mají dvě bronzové medaile z Pelhřimova.

 

        V sobotu 9.4.2011 se rozjelo 8 sportovních gymnastek TJ Sokola Chrudim na 3.ročník Memoriálu Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérce oddílu sportovní gymnastiky v Pelhřimově.


        Nejmladší začínající žákyňky narozené v roce 2005 zahajovaly dvojbojem na lavičce a akrobacii. Za Chrudim závodila Eliška Strouhalová, která zvládla výborně obě sestavy a získalacennou bronzovou medaili z celkového počtu 21 závodnic. Další naše začínající Barborka Šimonová, u které se projevila trošičku tréma a nepředvedla vše tak jak si přála , skončila na krásném 12.místě.
        V mladších žákyních ročník 2003-4, kterých bylo nejvíce, jsme měly Kateřinu Sokolovou. Vydařila se jí sestava na akrobacii, na kladině měla zaváhání a tak se umístila na 24.místě., ale i to je velký úspěch mezi 50. závodnicemi z celé republiky.
        V kategorii žákyň 2001-2 závodily dvě chrudimačky. Výborně si vedla Zuzanka Malinská, která prošla trojboj bradla, kladinu a akrobacii bez zakolísání. Zvládla i své první salto vpřed na prostných, což jí vyneslo nádhernou bronzovou medaili ve velmi těžké konkurenci děvčat z Domažlic, Mostu, Mor.Slávie Brno nebo Slovanu Praha. Bára Štěrbová bohužel 2krát spadla, ale i tak se umístila na pěkném 8.místě.
        V žákyních B závodila tři naše děvčata. I v této kategorii bylo mnoho závodnic např. z Bohemians Praha, Mostu či Brna celkem 36 . Nejlépe se umístila Markéta Doležalová, i když měla 2 pády byla na 25.místě. O rok mladší Kateřina Doležalová, která se vrátila zpět do gymnastiky po 2 letech od zranění ruky, skončila na 27.místě a Bára Tichá na 33.