Chrudimské gymnastky zahájily závodní sezónu.

Pohár Krkonoš

 

        V sobotu 2.4.2011 odjely sportovní gymnastky do Vrchlabí na 22.ročník putovního poháru Krkonoš.


        V kategorii juniorek závodila poprvé mezi staršími děvčaty chrudimská závodnice Barbora Tichá, která zvládla své obtížné cvičení ve dvojboji na přeskoku a prostných bez velkých chyb a skončila na pěkném 10.místě
        Za starší žákyně závodila po dvou letech od úrazu Kateřina Doležalová. Výborně zacvičila vzklopkovou sestavu na bradlech a z ošidné kladiny nespadla, což ji zajistilo krásné 5.místo. Další naše Markéta Doležalová zvládla bradla také velmi pěkně, ale bohužel spadla z hvězdy na kladině. Dle nových pravidel je za pád srážka celý jeden bod, což ve dvojboji znamená velkou ztrátu, takže se umístila na 14.místě.
        Mladší žákyně Bára Štěrbová zacvičila pěknou bezpádovou sestavu na kladině dokonce s pomalým přemetem vzad, což ji zajistilo pěkné 5.místo z 35 závodnic. O rok mladší 9 letá Zuzka Malinská porvé zařadila na bradlech vzklopky, které pěkně zacvičila, ale přepadla z výskoku do dřepu . Na kladině měla čistě zacvičenou sestavu, takže se i s pádem umístila na krásném 9.místě.
        Soutěž družstev složených ze tří nejlepších z každé jednoty vyhrála děvčata z Pardubic, druhé byly z Prahy, třetí Hradec Králové a 4.místo patřilo překvapivě Chrudimi – ve složení Tichá, Doležalová K. a Štěrbová.
        Odpoledne se rozjel Minipohár Krkonoš pro nejmladší začínající závodnice. Celkovou vítězkou ročníku 2005, v těžké konkurenci pardubických, jičínských, hradeckých, pražských a dalších děvčátek, se stala naše Sára Kulhavá, která zvládla skvěle sestavu na kladince a na prostných měla nejvyšší známku ze všech 31.závodnic. Další malá chrudimská závodnice Eliška Strouhalová, bohužel spadla z malé kladinky, ale i tak skončila na krásném 8.místě. A do třetice za Chrudim závodila Bára Šimonová, která si vybojovala moc pěkné 12.místo mezi 31 děvčátky.
        V kategorii ročníku 2004 jsme měli také želízko v ohni Markétu Chlebnou. Na akrobacii měla velmi pěknou sestavu s druhou nejvyšší známkou, ale ošidná kladina ji zradila a spadla. Mohla mít stříbro, ale i tak se umístila na skvělém 5.místě mezi 25 závodnicemi.