13.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly dvě medaile.

 

 

        Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 5.6. 2010 jako každý rok na své poslední závody této sezóny do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.
        V každé kategorii jsme měli zastoupení. Mezi 6-letými závodily úplně poprvé Markétka Chlebná a Viktorka Beránková. Oběma se sestavičky vydařily, nespadly z kladiny, což je vždy největší strašák a na akrobacii patřily k nejlepším. Při vyhlašování dostala děvčátka každá pěknou cenu. M.Chlebná skončila na 9.místě a V.Beránková byla 11.
        V kategorii 7-letých soutěžila Kateřina Sokolová, která se umístila na velmi pěkném 6.místěv silné konkurenci děvčat z Prahy, Kolína či Pardubic.
        Radost nám udělala Zuzka Malinská, která zacvičila výborně svou náročnou sestavu na kladině i na akrobacii a mezi 8-letými se stala zaslouženě celkovou vítězkou.
        Poslední kategorie byla pro 9-letá děvčata. Naše Bára Štěrbová měla také na to, aby vyhrála, ale bohužel pád z přemetu stranou na ošidné kladině ji odsunul na bronzový stupínek.
        Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky. Děvčata odjížděla s náručí plnou cen. Přejeme jim hodně síly a nadšení pro tento náročný sport, který si vybraly.