35.ročník Memoriálu Jana Hampla v Pardubicích.

Chrudimské sportovní gymnastky získaly letošní první pohár.

 

        V sobotu 20.3.2010 se konal Memoriál J. Hampla v Pardubicích ve sportovní gymnastice žen. Je to závod družstev a jednotlivkyň ve dvojboji na bradlech a kladině.


        Po výborných výkonech se zaslouženě podařilo vystoupit na stříbrný stupínek chrudimské 9-leté závodnici Báře Štěrbové, která výborně zvládla obtížnou sestavu na kladině s pomalým přemetem vzad i sestavu na bradlech. Těsně za ní vybojovala bronz o rok mladší Zuzana Malinská, která poprvé zacvičila sestavu na bradlech s přeskokem na vyšší žerď.
V kategorii starších žákyň, kde bylo nejvíce závodnic, jsme měli Markétu Doležalovou, které se nevyhnul pád z ošidné kladiny a to ji odsunulo na 11.místo.
        V kategorii žen zacvičila výborně těžkou sestavu na bradlech naše Jana Novotná i kladina se jí vydařila a získala tak zlatou medaili.
        V soutěži družstev nikdo nepochyboval o vítězi, stalo se jím družstvo TJ LOKO Pardubice. Na 2.místě byla děvčata z Horních Počernic a družstvo TJ Sokola Chrudim ve složení J.Novotná, M.Doležalová a B.Štěrbová skončilo třetí.