Chrudimské gymnastky zahájily závodní sezónu dvěmi 
zlatými medailemi.

Pohár Krkonoš

 

        V sobotu 4.4.2009 odjely sportovní gymnastky do Vrchlabí na 21.ročník putovního poháru Krkonoš.


        V kategorii žen závodila poprvé chrudimská nejlepší závodnice Jana Novotná, která zvládla své obtížné cvičení ve dvojboji na přeskoku a prostných na výbornou a zaslouženě zvítězila, porazila své soupeřky z Liberce, Prahy, Pardubic i Hradce Králové. Ve finále na prostných získala stříbro.
        Za starší žákyně závodila Markéta Doležalová, která poprvé zacvičila „vzklopkovou“ sestavu na bradlech. Celkově vybojovala krásné 9.místo mezi o rok staršími závodnicemi.
        Mladší žákyně Barbora Tichá zacvičila pěknou bezpádovou sestavu na kladině, což ji zajistilo pěkné 12.místo z 28.závodnic.
        Soutěž družstev složených ze tří nejlepších z každé jednoty vyhrála děvčata z Pardubic, druhé byly z Prahy, třetí Hradec Králové a 4.místo patřilo Chrudimi.
        Druhý den 5.4. odjela také dvě nejmladší teprve 7 a 8-letá děvčátka oddílu SG Chrudim naMini závod Krkonoš do Vrchlabí.
        Celkovou vítězkou ročníku 2001, v těžké konkurenci pražských, pardubických a hradeckých děvčat,se stala naše Bára Štěrbová, která zvládla skvěle těžkou sestavu na kladině a i prostná měla vynikající.
        V kategorii ročníku 2002 jsme měli také želízko v ohni Zuzku Malinskou. Na akrobacii měla velmi pěknou sestavu, ale ošidná kladina ji zradila. I tak se umístila na výborném 10.místě mezi 30 závodnicemi.