Memoriál M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice
a župní závod Lídy Pejchov

Chrudimačky mají bronzový pohár.

        14.12. pořádal oddíl Sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim  ve sportovní hale dva tradiční závody ve sportovní gymnastice žen. 

 


        Již 42.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky. Závodí se ve dvojboji, ve kterém vynikala, na přeskoku a bradlech. 
        V kategorii žen vybojovala naše nynější nejúspěšnější závodnice 15-letá Jana Novotná třetí místo v těžké konkurenci děvčat z Kolína, Pardubic, Hradce Králové, atd.Věnuje se tomuto krásnému a těžkému sportu již od svých 6 let a nyní to umí výborně zúročit. 
        V mladších žákyních cvičila naše 8-letá závodnice Kateřina Doležalová, které se zdařil pěkný přemet přes bednu a hlavně zacvičila poprvé obtížnou sestavu na bradlech se vzklopkami. I když patřila k nejmladším, tak získala skvělé 2.místo. O rok starší Barbora Tichá se umístila na pěkném 5.místě a Markéta Doležalová byla na 7.místě.
        Napjetí vládlo při vyhlašování výsledků družstev, nakonec se nejvíce radovaly gymnastky TJ Sokola Bedřichov. Na druhém místě se umístily závodnice TJ Loko Pardubice a bronzový pohár získala naše děvčata ve složení Novotná – Doležalová K.
        Ihned po tomto závodě začal další, a to Župní vzpomínkový závod Lídy Pejchové pro nejmladší žákyně. Členové chrudimského gymnastického oddílu ho pořádají na počest neúnavné trenérky a cvičitelky TJ Sokola Chrast.
        Závodilo se ve třech kategoriích. Děvčátka narozená v roce 2001 se snažila co nejlépe předvést to, co se naučila na třech nářadích: přeskoku přes bedýnku, bradlech a nízké kladince. Chrudimská gymnastka Anitka Mašíková všechno skvěle zvládla téměř bez chybiček a ke spokojenosti své trenérky Simony Hovorkové a samozřejmě rodičů se umístila na krásném prvním místě. Naše druhá malá závodnice Barunka Štěrbová bohužel spadla z kladinky a skončila na pěkném 6.místě.
        V kategorii ročníku narození 2002 jsme měli také dvě želízka v ohni. Výborně zacvičilaZuzanka Malinská a díky své obtížné sestavě na kladině získala zlatou medaili. Na krásném4.místě se umístila Terezka Blehová.
        Všechny děti, které přijely z několika krajů, si odnesly nějakou cenu a již se těší na vánoce a samozřejmě na další závody.