13.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly tři medaile.

 

         Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 7.6. 2008 na své poslední závody této sezóny do Pardubic soutěžit o perníkové chaloupky. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině nebo bradlech.


         Mezi nejmenšími 6-letými závodily letos po třetí Tereza Blehová a Zuzana Malinská.Oběma se sestavičky vydařily, hlavně na akrobacii, a skončily stejně na skvělém 3.místě s cennou bronzovou medailí na krku.
Další dvě začínající závodnice jsme měli v kategorii 7-letých. Na výborném 7.místě se umístila Bára Štěrbová, které se velmi vydařila sestava na kladině. Bohužel druhé naší Anitce Maškové se nevyhnul pád z tohoto ošidného nářadí a proto skončila na 9.místě.
V kategorii starších děvčat narozených v roce 2000 jsme měli želízko v ohni Kateřinu Doležalovou z Nasavrk, která měla nejobtížnější sestavy na kladině i akrobacii. Sestava na kladině se jí mimořádně vydařila a to jí zajistilo zaslouženou zlatou medaili.
         Mezi 9-letými v těžké konkurenci děvčat z Prahy, Liberce a Pardubic jsme měli dvě chrudimačky. Místo kladiny závodila děvčata na bradlech, která jsou pro ně v tomto věku velmi obtížná. Barbora Tichá se umístila na pěkném 9.místě a těsně jen o 5 setin bodu byla na10.místě Markéta Doležalová.
Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky. Děvčata odjížděla s náručí plnou cen a hlavně perníčků. Přejeme jim hodně síly a nadšení pro tento náročný sport, který si vybraly.