III.Olympiáda dětí a mládeže 2007

Sportovní gymnastka Jana Novotná reprezentovala náš kraj.

 

 

Od 19. do 24.6. 2007 se konala III. Olympiáda dětí a mládeže. Před dvěma lety se konala v Brně a tentokrát se přes čtyři tisíce účastníků sjelo do Ústí nad Labem.
Již zahájení Olympiády na zimním stadionu se všem účastníkům velice líbilo. Oheň měla tu čest zapálit Kateřina Neumanová a s ní se zúčastnilo tohoto velkolepého úvodu mnoho dalších významných českých sportovců-olympioniků, kteří byli vlajkonoši všech našich krajů. Pro děti ve věku 8 až 15 let, které přijely do Ústí závodit, to byla jistě velká motivace stát vedle českých reprezentantů. 
Za pardubický kraj mohla reprezentovat TJ Sokol Chrudim sportovní gymnastka 14-letá Jana Novotná, která svými výkony splňuje těžkou obtížnost závodu dle Mezinárodních pravidel FIG. Soutěž byla vypsána v krajských pěti členných družstvech, takže spolu s ní závodila 4 děvčata z Loko Pardubice. Děvčata společně vybojovala 6.místo v soutěži krajů a tím přinesla jeden olympijský bod pro celkové hodnocení pardubického kraje. V jednotlivkyních se nejlépe umístila V.Frýdová na 13.místě, T.Horáková byla 18. a naše Jana Novotná přispěla do družstva svými body za 26.místo z celkových 65 závodnic z celé republiky.Olympiáda byla v sobotu zakončena obdobně jako světová, zhasnutím ohně a sundáním vlajky a děti s jejich trenéry se rozjeli do všech koutů republiky se spoustou zážitků a nových cílů