Memoriál M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice
a župní závod Lídy Pejchové

Vítězství patřilo Chrudimi.

 

         16.12.2007 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim  ve sportovní hale dva tradiční závody ve sportovní gymnastice žen. 
         Již 41.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky. Závodí se ve dvojboji, ve kterém vynikala, na přeskoku a bradlech. 


         V kategorii žen vybojovala naše nynější nejúspěšnější závodnice 18-letá Markéta Pecinovácenné vítězství. Věnuje se tomuto krásnému a těžkému sportu již od svých 5 let a nyní to umí výborně zúročit. 
         Stejně tak naše nejlepší juniorka Jana Novotná získala zlatou medaili díky svému nejobtížnějšímu přeskoku se saltem, který zvládla skvěle. Díky vyšší základní známce na přeskoku se jí podařilo odvrátit útok děvčat z Pardubic na první místo.
         V mladších žákyních byla naše jediná10-letá závodnice Kristýna Seidlerová, které se naopak přeskok nevyvedl a skončila na 13.místě.
         Napětí bylo při vyhlašování výsledků družstev, ale nakonec se nejvíce rozzářily našegymnastky TJ Sokola Chrudim, které ve složení Pecinová, Novotná získaly již po třetí v řadě první místo. Na druhém místě byla děvčata z TJ Loko Pardubice a třetí byla děvčata z TJ Sokol Hradec Králové .
         Ihned po tomto závodě začal další, a to Župní vzpomínkový závod Lídy Pejchové pro nejmladší žákyně. Členové chrudimského gymnastického oddílu ho pořádají na počest neúnavné trenérky a cvičitelky TJ Sokola Chrast.
         Závodilo se ve třech kategoriích. Děvčátka narozená v roce 2001 se snažila co nejlépe předvést to, co se naučila na třech nářadích: přeskoku přes bedýnku, bradlech a nízké kladince. Dvě chrudimské malé gymnastky všechno skvěle zvládly téměř bez chybiček a ke spokojenosti své trenérky Simony Hovorkové a samozřejmě rodičů se umístily na krásném prvním místě Anitka Mašíková a na druhém začínající Barunka Štěrbová.
         V kategorii ročníku narození 2000 jsme měli jediné želízko v ohni, ale to nejlepší. Protože předvedla nejhezčí a také nejobtížnější sestavu na kladině, tak nikoho nepřekvapilo, že našeKateřina Doležalová získala zlatou medaili.Nejstarší kategorii ročníku 1999 vyhrála také chrudimská šikovná závodnice Barbora Tichá a těsně za ní skončila se stříbrnou medailí na krkuMarkéta Doležalová. Obě jsou již zkušené závodnice a mají titul přebornic kraje.