Pardubický pohár ve sportovní gymnastice.

Naše gymnastky přivezly dvě zlaté a dvě bronzové medaile.

       7.5. 2022 uspořádal oddíl TJ Sokol Pardubice ve své krásně opravené sokolovně Pardubický pohár. Náš oddíl T. J. Sokol Chrudim reprezentovalo 9 závodnic.

       V kategorii ženy B cvičila skvěle Karolína Horníková. Na prostných předvedla velmi povedenou novou sestavu s vysokým saltem s vrutem a přemet s obraty měla nejlepší. Při vyhlášení vystoupila na nejvyšší stupínek a získala zaslouženě zlatou medaili.

       V kvalifikaci letní olympiádu mládeže závodila naše 12-letá Emily Plachá, která cvičila celý čtyřboj. Na prostných předvedla velmi pěknou sestavu s dvousaltovou řadou. Na přeskoku skočila přemet s obraty a na bradlech poprvé zvládla dobře letový prvek. Bohužel ji zradila kladina, kde spadla z rondátu a celkově se umístila na 5. místě za staršími děvčaty z Pardubic.

       Další naše závodnice Kristýna Čechlovská závodila v kategorii žákyně 4C na kladině a bradlech. Nezvládla sestavu na kladině bez pádu a proto se celkově umístila na 10.místě.

       Pak přišly na řadu mladší žákyně 3C, kde závodila naše 10-letá Anežka Čížková, která bohužel přišla o medaili pádem z kladiny z kotoulu a byla pátá. Těsně za ní o několik setin bodu se umístila na 6. místě o rok mladší Maya Matusek.

       V kategorii děvčátek narozených 2013 a 2014 bylo celkem nejvíc 18 závodnic a je potěšitelné, že naše Elen Bělochová byla úplně nejlepší, zvítězila o 1,5 bodu a získala úžasnou zlatou medaili. Podařila se jí skvěle sestava na akrobacii s pomalým přemetem vzad a také na kladině získala bonifikaci za obtížný náskok vznos a měla nejvyšší známku. Další naše Bára Anna Lomičová cvičila také velmi dobře hlavně na kladině a přišla si pro skvělou bonzovou medaili.

       V kategorii nejmladších žákyň ročník 2015 závodila také naše dvě děvčátka, která poprvé cvičila již na vysoké kladině. Bohužel z ní Sára Svatková spadla, ale i tak dokázala získat krásnou bronzovou medaili. Lucka Putíková měla zase velmi pěknou sestavu na kladině, ale méně vydařenou akrobacii a skončila na pěkném 5. místě.