Východočeský pohár.

Sportovní gymnastky T. J. Sokola Chrudim přivezly 2 medaile.

       30.4. 2022 se konal poprvé Východočeský pohár v Náchodě. Náš oddíl T. J. Sokol Chrudim reprezentovalo 8 závodnic.

       V kategorii žen cvičila naše nejstarší výborná Karolína Horníková, která skočila pěkný přemet s obraty na přeskoku za druhou nejvyšší známkou. Úplně nejlepší výkon předvedla na prostných, kde zacvičila krásnou novou sestavu s vrutem vzad a dostala nejvyšší známku. Při vyhlašování si došla usměvavá Karolína Horníková pro bronzovou medaili.

       Další naše závodnice Emily Plachá cvičila v kvalifikačním závodě na Letní olympiádu mládeže. Na bradlech poprvé úspěšně předvedla přelet na vyšší žerď a na prostných dobře zacvičila na novou hudbu. Bohužel ji zradila kladina, která se jí nepovedla bez pádu. Celkově skončila na 6. místě. Snad se jí vše povede za týden lépe, kdy má ještě jeden kvalifikační závod v Pardubicích.

       V kategorii starších žákyň C závodila naše 11-letá Kristýna Čechlovská. Na přeskoku skočila dobrý přemet a nejlépe se jí povedla sestava na kladině, dostala pátou nejvyšší známku. Celkově se umístila na pěkném 10. místě z 20 závodnic z osmi oddílů.

       Mladší žákyně C jsme měli dvě. Naše 10-letá Anežka Čížková skočila nejlepší přemet na přeskoku, ale bohužel se jí nevydařila sestava na bradlech. I tak si celkově vybojovala pěkné 5. místo. Hned za ní se postavila na 6. příčku o rok mladší Maya Matusek, která poprvé cvičila sestavu na akrobacii s hudbou a předvedla povinnou řadu rondát a rychlý přemet vzad.

       V závodě osmi letých žákyň nám udělala velikou radost Elen Bělochová, které se nejvíce vydařila sestava na akrobacii, kde poprvé zacvičila pomalý přemet vzad a získala nejvyšší známku, tak jako na kladině. Největší obavy měla z přemetu přes bedýnku, ale i ten zvládla a zaslouženě si došla pro stříbrnou medaili. Další naše malá závodnice Bára Lomičová skončila na velmi pěkném 7. místě.

       Za nejmladší začínající žákyně ročník 2015 závodila teprve po druhé naše Lucinka Putíková. Nejlépe se jí povedla sestava na kladině, kde dostala třetí nejlepší známku. Celkově se postavila na hezké 7. místo.

       V soutěži družstev naše tři gymnastky Horníková, Čechlovská a Bělochová ze tří různých kategorií s nejvyšším součtem bodů, získaly krásný bronzový pohár.