Pohádkový závod v Jičíně

Chrudimské sportovní gymnastky sbíraly medaile i zkušenosti.

          9.4.2022 odjely pouze 3 sportovní gymnastky oddílu T.J. Sokol Chrudim do krásného Jičína na 7. ročník  „Pohádkového závodu“. Bohužel další tři onemocněly. Cvičilo se na kladině, prostných a nově byl zařazen i přeskok. Účast byla veliká přijelo  celkem 80 dětí z 10 oddílů od nejmladších 8-letých až po ženy.

           Nejdříve cvičila ve starších žákyních ročník 2010-11 Kristýna Čechlovská. Sestavu na kladině zacvičila bez pádu a na akrobacii předvedla pěknou sestavu na hudbu i s rychlým přemetem vzad. Přemet na přeskoku také zvládla. Celkově skončila na hezké 9. příčce.

          10-letá mladší žákyně Anežka Čížková zvládla svoji novou sestavu na akrobacii s rychlým přemetem vzad a poprvé na hudbu, to je vždy velká změna. Skočila velmi krásný přemet vpřed přes přeskokový stůl vysoký 110cm, za který dostala nejvyšší známku. Na kladině předvedla pěknou sestavu s nejvyšší výchozí známkou, ale bohužel neustála přemet stranou. Kdyby se jí podařil, byla by první, ale i tak získala úžasnou bronzovou medaili.

          V kategorii nejmenších začínajících děvčátek ročník narození 2014 jsme měli naši Barborku Annu Lomičovou, která trénuje dva roky. Předvedla krásnou sestavu na kladině i s kotoulem a hlavně bez pádu. Na akrobacii se rozhodčím také velmi líbila. Nejtěžší disciplína ji čekala nakonec, poprvé skákala přes malou bednu 80cm přemet do lehu na zádech. Nejdříve jí to nešlo, ale nakonec zabojovala a skok zvládla. Při vyhlášení jsme byli velmi mile překvapeni, když se umístila na skvělém třetím místě, dostala krásnou pro ni vzácnou bronzovou medaili na krk a k tomu samozřejmě velkého „plyšáka“.    

          Pro všechny gymnastky byl tento závod krásným zážitkem, protože ceny všem předával samozřejmě Rumcajs s Mankou,