Velká cena Hradce Králové

Chrudimačky zahájily novou závodní sezónu 2022.

          Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim 2.4.2022 odjely na svůj první letošní pohárový závod 53.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných. Naposledy jsme tam byli v roce 2019 a pak díky nemoci Covid-19 se závod nemohl uskutečnit.

          V kategorii žen závodila 16-letá Karolína Horníková, která zacvičila pěkná prostná na novou hudbu a zařadila obtížné salto vzad s obratem o 360 stupňů. Bohužel kladina ji zradila, spadla ze dvou prvků, což je srážka 2 body a to ji odsunulo, ale i tak na krásné 4. místo.

          Starší žákyně Emily Plachá zacvičila na akrobacii ve své sestavě na hudbu výbornou dvousaltovou řadu, kde je salto vpřed a rondát, flik a salto vzad. Se sestavou na kladině nebyla spokojená, protože spadla z piruety a měla tam mnoho výkyvů, celkově se postavila na  8.místo.

          V mladších žákyních 2012-13 jsme měli dvě závodnice. Maya Matusek zacvičila pěkně sestavu na akrobacii, kde předvedla poprvé přemet vpřed a hvězdu. Na kladině zařadila poprvé přemet stranou, ale z něho bohužel spadla, čímž se jí o jeden bod ponížila známka a to ji z třetího místa odsunulo na 7. příčku. Anežka Čížková předvedla na akrobacii dobře rondát a rychlý přemet vzad. Ale na kladině se také nevyhnula pádu a při vyhlášení výsledků se postavila na pěkné 9.místo.

          V kategorii nejmladších žákyň ročník 2014-15 jsme měli pouze jednu malou závodnici. Barborka Lomičová zacvičila velmi dobře sestavu s kotoulem na kladině bez pádu a na akrobacii předvedla poprvé rondát, celkově skončila na pěkném 9.místě.

          Soutěž družstev vyhrála děvčata z TJ Loko Pardubice, 2. byl TJ Sokol Hradec Králové a 3. SG Liberec. Naše chrudimské družstvo ve složení Plachá, Matusek, Lomičová vybojovalo krásnou 4. příčku.