Mistrovství ČR družstev II. ligy ve sportovní gymnastice Ostrava 4.12.2021

              Družstvo chrudimských gymnastek si z krajského přeboru vybojovalo postup na Mistrovství ČR v II. lize družstev, které se konalo 4.12.2021 v Ostravě.

          Družstvo tvořily 3 chrudimské závodnice a jedna hostující ze Spartaku Vrchlabí. Do součtu bodů družstev se počítají tři nejvyšší známky na každém nářadí. Nejlépe si vedla naše letošní Mistryně české republiky Sára Kulhavá, která zacvičila pěknou sestavu na prostných s vrutem vzad (salto vzad s obratem o 360 stupňů), bohužel spadla z přemetu vzad na kladině, celkově se umístila na krásném 12. místě ze 123 zúčastněných gymnastek bez rozdílu věku. Naše druhá nejlepší Karolína Horníková zacvičila vše, jak nejlépe mohla, ale také nezvládla akrobatickou řadu vzad na kladině, skončila na pěkném 32. místě. I naše hostující závodnice z Vrchlabí Viktorie Huberová měla smůlu na kladině, z které spadla dokonce dvakrát a jeden pád je bod srážky. Ale povedla se jí sestava na bradlech i na prostných, kde našemu družstvu pomohla bodovat, získala celkové 36. místo.  Naše nejmladší 11letá závodnice Emily Plachá poprvé závodila v II. lize a prošla celým pro ni obtížným závodem skvěle, pomohla svému družstvu nejlepší známkou za kladinu, z které jako jediná nespadla. Poprvé také v sestavě na akrobacii zařadila dvou saltovou řadu, kterou mají povinně a zvládla sedmi prvkovou sestavu na bradlech. Umístila se na výborném 45. místě a pomohla starším děvčatům. Celé družstvo bojovalo ze všech sil a celkově se umístilo na skvělém 8. místě. Je to skvělý výsledek po mnoha letech v těžké konkurenci 23 nejlepších oddílů v republice. Zvítězily gymnastky ze sportovních středisek, 1. byl Prostějov, 2. Kolín a 3. Ostrava.

          Děkujeme našim gymnastkám za skvělou reprezentaci našeho města a přejeme jim mnoho zdraví a dalších sportovních úspěchů.