Všechny chrudimské sportovní gymnastky odjížděly s medailí z krajského přeboru.

 

          V tělocvičně TJ Sokol Pardubice se 21.11.2021 konal po roční odmlce přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Bohužel se kvůli problémům s Covidem 19 muselo odhlásit několik družstev.

          Chrudimské čtyři nejlepší gymnastky vytvořily družstvo II.ligy a jako hostující s nimi byla závodnice z Vrchlabí. Podle pravidel na každém nářadí mohou závodit 4 cvičenky a sčítají se 3 nejlepší známky. Při vyhlašování vystoupilo na 1. místo družstvo Lokomotivy Pardubice a hned za ním bylo na stříbrné příčce naše družstvo T.J. Sokol Chrudim ve složení Sára Kulhavá, Karolína Horníková, Emily Plachá, Lucie Řezníčková a Viktorie Huberová. Tato děvčata budou reprezentovat Chrudim na Mistrovství ČR ve II.lize družstev za 14 dní v Ostravě.

          Chrudim měla zastoupení i ve IV.lize, kde závodila děvčata ve věku 8-10 let. Naše tři děvčata Kristýna Čechlovská, Anežka Čížková a Maya Matusek prošla závodem velmi dobře a vystoupila na nejvyšší stupínek pro zlaté medaile.

          T.J. Sokol Chrudim mělo své družstvo i v V.lize, což jsou nejmladší 7-leté závodnice, které cvičí povinné sestavy na všech čtyřech nářadích. Děvčata se výborně připravila a zvládla všechno, jak nejlépe uměla. Ve složení Bělochová, Nováková, Valentová a Lomičová vyhrály cenné zlaté medaile a titul přeborník kraje.