Naše gymnastky přivezly z krajského přeboru mnoho medailí a tři postoupily na MČR.

          V pardubické sokolovně se v sobotu 18.9.2021 uskutečnil po roce covidové krize přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 10 skvělých závodnic.

          Soutěžilo se v jednotlivkyních mnoha kategoriích dle věku. Naše 16-létá Sára Kulhavá a 15-tiletá Karolína Horníková cvičily poprvé po roce za ženy B. Sára předvedla nejlepší sestavu na prostných ze všech a skočila na přeskoku přemet a jeden a půl salta vpřed, bohužel se nevyhnula pádu na kladině a bradlech, ale i tak si zaslouženě došla  pro stříbrnou medaili. Jen o jednu desetinu za ní se zařadila na bronzový stupínek Karolína Horníková, která předvedla na prostných salto vzad s vrutem a výbornou sestavu s přeletem na bradlech. Obě naše nejlepší závodnice si vybojovaly postup na MČR v Ostravě. Jako třetí závodnice za nás cvičila 21-letá Lucie Řezníčková, která ze zdravotních důvodů cvičila jen na kladině a bradlech a skončila šestá.

          V kategorii žen C závodila naše 16-letá Bára Šimonová, které se nejvíce vydařila její líbivá sestava na prostných, kde zařadila poprvé salto vzad schylmo a také její přemet s dvojným obratem na přeskoku, získala za to skvělou stříbrnou medaili.

          Za žákyně B cvičila 11-letá Emily Plachá. Skočila na přeskoku krásný přemet s obraty a dostala nejvyšší známku. Bohužel spadla z kladiny a byla smutná, že se jí nevydařila ani sestava na hudbu na prostných. Celkově se umístila na pátém místě. I tak postoupila na svoje druhé MČR.

          Další zastoupení jsme měli v kategorii mladších žákyních C. Teprve 9-letá Anežka Čížková poprvé skočila přemet na přeskoku přes přeskokový stůl a zacvičila sestavu s výmykem na vyšší žerdi. Celkově skončila na pěkném 4. místě. Hned za ní se umístila pátá o rok starší Kristýna Čechlovská, která také poprvé zvládla přemet na přeskoku, ale spadla z kladiny.

          V nejmladší kategorii žákyň jsme měli tři naše talentované závodnice. Poprvé závodily na krajském přeboru na všech čtyřech nářadích v povinných sestavách. 7-letá Elenka Bělochová zacvičila skvěle, měla nejvyšší známky na přeskoku, bradlech a prostných a tak se zaslouženě stala krajskou přebornicí. Hned za ní se postavila na stříbrný stupínek o rok starší Maya Matusek a bronzovou medaili si na krk pověsila Natálka Nováková, která měla nejlepší sestavu na kladině. Nechaly za sebou pět závodnic z Vysokého Mýta.

          Tento závod vyšel skvěle. Deset sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim si odvezlo celkem 1 zlatou, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile z krajského přeboru a zároveň tři děvčata budou reprezentovat naše město na Mistrovství ČR 1.-2. 9. v Ostravě. Budeme jim držet palce.