Východočeský pohár ve sportovní gymnastice.

Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim přivezly 5 medailí.

            Konečně se téměř po roce, díky covidovým opatřením, mohly naše gymnastky zúčastnit závodů, které se konaly v neděli 27.6.2021. Uspořádal je oddíl TJ Sokol Pardubice ve své krásně opravené sokolovně. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 5 skvělých závodnic.

           Jelikož nám uběhl naprázdno jeden rok, tak naše nejlepší děvčata přestoupila z juniorek již do kategorie žen, která je od 15 let. V kategorii ženy B závodily naše Sára Kulhavá a Karolína Horníková. Skvěle si vedla Sára na přeskoku, kde poprvé na závodech skočila velice obtížný skok přemet a jeden a půl salta vpřed. Povedl se jí ustát a získala tím velmi vysokou známku. Na prostných měla jako vždy krásnou sestavu s vysokým saltem s vrutem, bohužel ji zradila kladina, když spadla z obtížných prvků salta vpřed a rychlého přemetu vzad.

           Karolína skočila pěkný přemet s obraty na přeskoku, na prostných zacvičila také krásnou sestavu s vrutem za druhou nejvyšší známku, ale na kladině měla několik menších nezdarů a nezvládla svoji akrobatickou řadu – pomalý přemet vzad a rychlý přemet vzad, což ji stálo 1,5 bodu. Při vyhlašování bylo napětí a nakonec se radostně vyhoupla na nejvyšší stupínek a zlato na krk dostala Sára Kulhavá. Hned za ní si došla pro stříbrnou medaili usměvavá Karolína Horníková.

           Další naše závodnice Bára Šimonová, závodila v kategorii ženy C a závod se ji velmi vydařil. Na přeskoku dobře skočila rondát s dvojným obratem a na prostných měla nevyšší známku a to jí pomohlo ke stříbrné medaili.

           V kategorii starších žákyň B závodila naše 11-letá Emily Plachá, která za svůj výkon na prostných získala nejvyšší známku. Na přeskoku skočila přemet s obraty, ale zradila ji kladina, kde v závěru spadla z kotoulu bez rukou a ztráta bodu ji odsunula na 2.místo, i tak měla velkou radost ze stříbrné medaile získané v konkurenci děvčat z Pardubic, Jičína a Předměřic.

           Pak přišly na řadu mladší žákyně C, kde závodila naše 10-letá Kristýna Čechlovská. Poprvé cvičila sestavu na akrobacii s hudbou a také předvedla povinnou řadu rondát a rychlý přemet vzad. Na přeskoku zvládla přemet přes bednu do lehu na záda, ale nejlépe se jí povedla kladina, kde měla nový seskok salto vpřed, které zvládla a získala druhou nejvyšší známku. Při vyhlašování si mohla dojít pro krásnou bronzovou medaili.

           Všem děvčatům blahopřejeme k jejich úspěchům a držíme palce ať je jejich nadšení pro tento krásný, ale velmi náročný a někdy i bolestivý sport, neopouští. A všichni si přejeme, abychom se po prázdninách mohli zase ve zdraví vrátit do tělocvičen.