Medailové žně pro chrudimské sportovní gymnastky.

Jarní pohár Plzně.

          Šest sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo v sobotu 3.10.2020 na svůj první letošní závod, protože jarní sezona byla zastavena vyhlášeným nouzovým stavem. Pořadatelé z Plzně měli v plánu připravit svůj tradiční Jarní pohár v dubnu, ale mohli ho vyhlásit až nyní v říjnu. Naše děvčata se pilně připravovala od května a velmi se těšila až budou moci ukázat, co všechno nového se naučila.

         Ráno začala závodit naše dvě děvčata ročník 2005, která letos vstoupila již do kategorie žen. Sára Kulhavá zvládla skvěle svoji sestavu na bradlech s novým náskokem s dvojným obratem, ale bohužel z kladiny dvakrát spadla z obtížného salta vpřed a přemetu vzad. I tak díky svým vysokým výchozím známkám získala stříbrnou medaili. Další naše žena kategorie C Bára Šimonová měla naopak malý zádrhel na bradlech, ale kladinu zacvičila skvěle a také si vybojovala také stříbrnou medaili.

         V kategorii žákyň narozených v roce 2014 jsme měli dvě želízka v ohni, a to úplné nováčky, děvčátka, která začala trénovat v našem oddíle před rokem. Suverénně zacvičila nejlepší sestavy na akrobacii a na lavičce naše Natálie Nováková a o 0,266 bodu vyhrála zlatou medaili před další naší talentovanou závodnicí Elen Bělochovou, která vybojovala stříbro z 12 závodnic např. z Plzně, Prahy či Jirčan. Tyto první medaile jsou pro ně velkou motivací do dalších tréninků a závodů.

         Za juniorky B výborně zacvičila naše 14-letá závodnice Karolína Horníková. Za krásnou sestavu na prostných dostala nejvyšší známku ze všech, poprvé zařadila salto vzad s dvojným obratem a trénuje již i více obratů. Na přeskoku skočila dobře také přemet s několika obraty. Při vyhlášení byla velice šťastná, když se zaslouženě postavila na nejvyšší stupínek a dostala na krk zlatou medaili.

         V posledním sledu závodila naše 10-letá starší žákyně Emily Plachá, která byla v této kategorii nejmladší. Předvedla svoji novou sestavu na hudbu na prostných, kde zařadila poprvé krásné toporné salto vzad, a získala tak druhou nejvyšší známku. A přeskok se jí vydařil ještě lépe, tam poprvé skočila skvěle přemet s obratem a dostala nejvyšší hodnocení. Při vyhlášení jsme byli nadšené ze skvělé stříbrné medaile v těžké konkurenci děvčat z Plzně, Domažlic, Příbrami a Poděbrad.

         Každá z našich gymnastek si zaslouženě odvážela medaili za pilnou přípravu celý půlrok a jen doufáme, že budeme moci i nadále předvádět, co se naučíme na dalších závodech.