Mistrovství ČR družstev II.ligy ve sportovní gymnastice Černošice 8.12.2019 

          8.12.2019 se konalo Mistrovství ČR v II.lize družstev v nové sportovní hale v Černošicích u Prahy pojmenované po naší nejúspěšnější gymnastce Věře Čáslavské.

          Bohužel chrudimské gymnastky trápila zranění, a proto po několika letech nemohla sestavit celé družstvo. Nakonec dvě naše nejlepší hostovaly v různých družstvech.

          Sára Kulhavá byla výbornou posilou v družstvu T.J. Sokol Domažlice, zacvičila krásnou sestavu na prostných s vrutem vzad (salto vzad toporně s obratem o 360 stupňů) a získala za ní devátou nejvyšší známku z 80 závodnic. Přeskok i bradla zvládla také skvěle bez zakolísání. Sestavu na kladině předvedla také velice pěknou, ale bohužel neustála obtížné salto vpřed. I tak se oproti loňsku o dvě příčky zlepšila a celkově skončila na skvělém 16.místě ze 100 zúčastněných závodnic. Družstvu Sokola Domažlice pomohla k výbornému 9.místu.

          Karolína Horníková si před měsícem poranila loket, ale na konec udělala vše proto, aby se mohla zúčastnit tohoto MČR. Za náš kraj postoupilo družstvo T.J. Sokol Pardubice a Kája v něm hostovala a byla největší posilou, bodovala na všech čtyřech nářadích. V celkovém umístění se posunula o čtyři místa na 32. příčku ze 100. Celé družstvo bojovalo ze všech sil a celkově se umístilo na 15. místě. Je to skvělý výsledek v těžké konkurenci 20 nejlepších oddílů v republice. Zvítězila děvčata z Liberce a zasloužený bronz vybojovalo družstvo Loko Pardubice.

          Děkujeme našim gymnastkám za skvělou reprezentaci našeho města a přejeme jim mnoho zdraví a dalších sportovních úspěchů.

          15.12. koná náš oddíl ve sportovní hale již 53.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové a ve 12 hodin 8.ročník Župního přeboru Jaroslava Šplíchla pro nejmenší žákyně. Můžete přijít podpořit naše skvělé gymnastky.