Všechny chrudimské sportovní gymnastky odjížděly s medailí z krajského přeboru.

          V tělocvičně TJ Spartak Vrchlabí se 23.11.2019 konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.

Každý rok postavily chrudimské gymnastky družstvo II.ligy, které se musí skládat minimálně ze dvou domácích, ale jelikož si naše výborná juniorka Karolína Horníková před 14 dny poranila loket, tak se to letos nepodařilo. Proto bude naše nejlepší závodnice Sára Kulhavá bojovat o co nejlepší umístění s družstvem Sokol Domažlice jako hostující. Aby nám neuniklo postupové místo pro pardubický kraj, tak jsme spojili dvě naše závodnice a tři ze Sokola Pardubice. Děvčata ve složení: Šmídová, Špidlenová, Ivaničová a naše Šimonová a teprve 9-letá Plachá získala stříbrné medaile a postupují na MČR družstev II.ligy, které bude 8.12. opět v hale Věry Čáslavské v Černošicích.

T.J. Sokol Chrudim mělo své družstvo i v V.lize, což jsou nejmladší závodnice, které cvičí povinné sestavy na všech čtyřech nářadích. Děvčata se výborně připravila a zvládla všechno, jak nejlépe uměla. Ve složení Čechlovská 1.m., Žídková 2.m., Čížková 3.m. a Pilařová vyhrály cenné zlaté medaile a titul přeborník kraje.

Byla to pro ně velká zkušenost vidět, jak krásně cvičí ty nejlepší závodnice z naší oblasti a také motivace do dalšího tréninku.