Mistrovství české republiky ve sportovní gymnastice jednotlivkyň.

4.-6.6.2004 Jindřichův Hradec

 

         Letošní MČR ve sportovní gymnastice se konalo v krásném historickém městě Jindřichův Hradec. Sjeli se tam všichni, kteří mají rádi tento sport. Za TJ Sokol Chrudim jelo naše město reprezentovat celkem 5 závodnic. 
         Poprvé se Mistrovství ČR zúčastnila 10-letá Karolína Málková v kategorii VS 3, kde se cvičí povinné sestavy a skončila na 46.místě. Zaplatila nováčkovskou daň, protože se jí nevydařilo vše tak, jak umí, ale i tak je to pro ni dobrá zkušenost pro další obtížné soutěže.  

 
Do kategorie VS 4 bylo pozváno 48 nejlepších z celé republiky, byla to děvčata 10-14letá. Naše Jana Novotná měla v závodě bohužel dvě větší chyby a tak skončila na 30.místě i to je však skvělý výsledek na MČR.
         V kategorii juniorek jsme měli dvě želízka v ohni. Po loňském úspěchu, kdy byla Markéta Pecinová na skvělém 5.místě jsme věděli, že pokud se jí vše zdaří tak, jak má natrénováno, mohla by myslet na medaili. Ale všichni víme jak je gymnastika ošidná, Markéta se nevyhnula 3 pádům a proto skončila i tak na výborném 15.místě. Velice se jí zdařila akrobacie, kde byla dokonce čtvrtá a na přeskoku skočila jako jedna z mála rondát a jeden a půl salta vzad tzv.cukaharu.  Druhá našeAlena Stará byla úspěšnější podala celkově vyrovnaný výkon, podařila se jí sestava na kladině, kde byla čtvrtá a vybojovala si skvělé 11.místo.
         Také v kategorii žen jsme měli zástupkyni již 18-letou gymnazystku Zuzanu Hovorkovou,které se podařila výborná sestava na kladině, kde získala 4. nejvyšší známku a také její procítěná prostná upoutala nejen diváky, ale i rozhodčí a dostala 5.nejvyšší známku. Bohužel se jí nevydařilo cvičení na bradlech a to ji odsunulo z osmého na 11.místo celkem, ale i to je vynikající výsledek v těžké konkurenci děvčat z mnohem větších oddílů.  
         Tímto vrcholným závodem naše chrudimské sportovní gymnastky završily svoji bohatou závodní sezónu, která byla vcelku velice úspěšná a již nyní se začnou připravovat na podzimní II.ligové soutěže družstev.