Mistrovství ČR ve Vysokém Mýtě. 

                    26.-27.10.2019 uspořádal Český gymnastický svaz Mistrovství ČR jednotlivkyň ve sportovní gymnastice kategorie C v krásné hale ve Vysokém Mýtě. Celkem se zúčastnilo 202 závodnic ze 42 oddílů, což bylo zatím nejvíce v historii tohoto závodu.

          Z oddílu SG T.J. Sokol Chrudim jely naše město reprezentovat dvě závodnice. Starší žákyně Karolína Klodnerová se bohužel zranila pár dní před závodem.

V sobotu zahájila v druhém sledu svoje cvičení naše talentovaná mladší žákyně 9-letá Emily Plachá na prostných. V sestavě na hudbu zařadila obtížnou akrobatickou řadu rondát, rychlý přemet vzad a salto. Na přeskoku skočila výborně přemet vpřed, za který dostala druhou nejvyšší známku. Nejobtížnější jsou pro začátečníky bradla, zvládla náskok vzklopkou a také poprvé předvedla v sestavě vzklopku i na vyšší žerdi. Nejvíce se jí vydařila sestava na kladině, kde předvedla výborně pomalý přemet vzad a byla ohodnocena nejvyšší známkou ze všech. Při vyhlášení jsme měli všichni velkou radost, když Emičku vyhlásili na skvělém 6.místě ze 78 závodnic ! Je to příslib na další závodní sezonu, kdy se posune do vyšší kategorie.

          V neděli závodila naše 14-letá juniorka Bára Šimonová. Na prostných se velice líbila její sestava, vyskákala krásná salta vpřed i vzad a dostala třetí nejvyšší známku. Na přeskoku skočila dobře obtížný přemet s dvojným obratem, za který získala také třetí nejlepší známku. Sestavu na kladině zvládla bez pádu, předvedla pomalý přemet vzad a přemet stranou. Bára celkově vybojovala nádherné 10.místo při účasti 35 závodnic z 21 jednot a měla radost, protože se zlepšila o tři příčky od loňského mistrovství republiky.