Přebor Čech ve sportovní gymnastice.

            V sobotu 12.10.2019 se konal v krásné plzeňské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Přijelo více jak 120 žákyň, které si musely vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjely reprezentovat naše tři malé žákyně.

            V kategorii mladších žákyň ve věku 8-9 let závodila naše Emily Plachá, která loni zvítězila v nejmladších žákyních. Její cíl byl probojovat se jako jednotlivkyně na Mistrovství ČOS do Prahy. Nejvíce se jí zdařila sestava na kladině, kde předvedla pomalý přemet vzad a za sestavu obdržela čtvrtou nejvyšší známku, tak jako na akrobacii. Tam poprvé zacvičila sama krásně obtížnou řadu rondát, přemet vzad, salto vzad a ještě skvěle doskočila salto vpřed. Na bradlech zařadila jako nový prvek náskok vzklopkou. Pouze přeskok přemetem přes přeskokový stůl se jí nepovedl tak, jak ho umí v tréninku, ale i tak dokázala být na úžasném 7.místě mezi 36 děvčaty z Prahy, Poděbrad a Domažlic, čímž si splnila i postup na MČOS v Praze. Kam může jet poprvé závodit se svými staršími kolegyněmi 10.11.

            V kategorii nejmladších žákyň poprvé závodily naše dvě malé talentované gymnastky. 8-letá Kristýna Čechlovská předvedla krásnou sestavu na akrobacii, kde zvládla poprvé řadu přemet vpřed a přemet stranou. Skočila také poprvé přemet do lehu na duchny přes bednu. Na kladině se chvilku nesoustředila a bohužel hned u náskoku spadla ze dřepu, ale ihned naskočila svým krásným vznosem a všem dokázala, že umí krásnou sestavu. Bohužel pád je srážka jeden bod a v celkovém součtu ji odsunul o 6 míst. I tak skončila na krásném 18.místě ze 42 malých gymnastek z 9 oddílů.

            Nejmladší naše teprve 7-letá Anežka Čížková přijela do Plzně sbírat zkušenosti. Měla nádhernou sestavu na kladině s kotoulem vpřed, za kterou získala osmou nejvyšší známku ze 42 závodnic. Na bradlech poprvé zvládla zacvičit sestavu výmyk, toč vzad a podmet. Bohužel se jí nepodařil přeskok přes bednu přemetem, a tak se jí nehodnotil. Celkově skončila na 40.místě, ale to nevadí, jelikož byla jedna z nejmladších a nejmenších účastnic. V budoucnu se ještě určitě lépe předvede na jiných závodech.