Chrudimské sportovní gymnastky reprezentovaly náš kraj na Olympiádě dětí a mládeže v Liberci

23.-28.6.2019 Liberec

         V neděli 23.6.2019 odjely naše dvě nejlepší gymnastky Sára Kulhavá a Karolína Horníková na Olympiádu dětí a mládeže do Liberce, kde měly ještě se dvěma děvčaty z oddílu Loko Pardubice reprezentovat náš Pardubický kraj.

          Na tuto jedinečnou sportovní akci, která se koná vždy jednou za dva roky a je zmenšeninou klasických Olympijských her, se na závod sportovních gymnastek sjelo celkem 53 děvčat ze 13-ti krajů. Družstva byla složená ze čtyř nejlepších krajských závodnic ve věku 11-15 let.

          Naše děvčata do závodu nastoupily s osvědčenými sestavami, vyzkoušenými na Mistrovství ČR v Černošicích, které se konalo o dva dny dříve. Zhostila se nelehkého úkolu na jedničku a svou nervozitu dokázaly ovládnout. Veliký respekt mají vždy z ošidné kladiny a těžkých bradel, kde se žádná chyba neodpouští. Přesto, že se Sára na kladině nevyhnula pádu z obtížného salta vpřed, dostala za svou sestavu nejvyšší známku z děvčat z našeho družstva. Prvenství v družstvu si pak na bradlech převzala Karolína za velmi zdařilou sestavu s obtížným letovým prvkem, která bodovala na třech nářadích do součtu družstva. V hodnocení jednotlivkyň byla z našich nejlepší Sára Kulhavá, která obsadila super 20. místo mezi výbornými závodnicemi zařazenými do juniorské reprezentace. Karolína Horníková obsadila skvělé 28. místo. 

Výborně si vedly i obě závodnice z Loko Pardubice, Karin Bauerová byla 22. a Eliška Šťovíčková 23. V celkovém hodnocení družstev bylo úsilí všech našich děvčat oceněno krásným 7. místem. Na prvním místě se umístila čtveřice děvčat z Hlavního města Praha, druhý pak byl Ústecký kraj a třetí obsadilo družstvo z Jihomoravského kraje.

Všichni sportovci si z této významné akce odvezli mnoho krásných zážitků a budou na tyto hry určitě s radostí vzpomínat.