Sportovní gymnastky T.J. Sokola Chrudim přivezly 7 medailí z krajského přeboru ve Vrchlabí

 

          Ve Vrchlabí se v sobotu 8. 6. 2018 uskutečnil přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 10 skvělých závodnic.

          V juniorkách kategorie B, závodily naše Sára Kulhavá a Karolína Horníková. Karolína na kladině zacvičila obtížnou sestavu, kde zacvičila velmi zdařilou akrobatickou řadu – pomalý přemet vzad a rychlý přemet vzad. Na přeskoku pak předvedla rondát s dvojným obratem. Zaslouženě si pak došla, hned za Karin Bauerovou z Loko Pardubice, pro stříbrnou medaili. Hned za ní pak na stupínek pro bronzovou medaili vyskočila Sára, která na kladině zařadila obtížné salto vpřed, ale spadla z přemetu stranou. Na akrobacii předvedla bez větších obtíží všechny svoje obtížné prvky.

          Držme palce děvčatům, ať se jím vše vydaří ještě lépe na Mistrovství České republiky v Černošicích u Prahy, které se koná 22.6. Další den hned odjíždějí obě reprezentovat náš Pardubický kraj na Olympiádu mládeže v Liberci.

          Další naše juniorka 14-letá Bára Šimonová, závodila v kategorii C a závod se ji velmi vydařil. Na přeskoku poprvé skočila rondát s dvojným obratem a to ji pomohlo k stříbrné medaili.

          V kategorii starších žákyň C cvičila Karolína Klodnerová, která za svůj výkon na kladině a na bradlech dostala druhou nejvyšší známku a v konkurenci děvčat z Pardubic a Vysokého Mýta obsadila čtvrté místo. Třetí příčka ji unikla o pouhých 0,1 bodu.

          Pak přišly na řadu mladší žákyně C, kde závodily naše 9-leté Emily Plachá a Izabell Zoe Malinová. Obě zacvičily velmi pěkně své sestavy na akrobacii s hudbou, kde zařadily rychlý přemet vzad. Emily se vydařil celý čtyřboj bez chyb, a proto se postavila na nejvyšší stupínek a domů si zaslouženě odvezla zlatou medaili. Pro Izabell se stala osudnou kladina, ze které spadla z přemetu stranou, což ji odsunulo na čtvrté místo. Ale i to je pěkný výsledek vzhledem k tomu, že v poslední době bojovala se zdravotními problémy, díky kterým neměla tolik natrénováno.

          Poslední kategorií, která v sobotu závodila v krajském přeboru, byla kategorie děvčat narozených v roce 2012 a 2011. Zde jsme měli hned čtyři závodnice. Všechna děvčata si se závodem poradila s úsměvem, a hlavně bez pádu z kladiny. Při vyhlašování jsme byli šťastné, protože stupínky vítězů obsadila děvčata z našeho oddílu. Pro zlatou medaili si došla Klaudie Malinová, stříbrná byla Kristýna Čechlovská a bronzovou medaili na krk dostala Anežka Čížková. Naše čtvrtá závodnice Apolena Židková skončila na velmi pěkném pátém místě. Pro Apolenu byl tento závod velkým úspěchem, protože začala cvičit teprve v září loňského roku a tyto závody pro ni byly velkou zkouškou.

          Všem děvčatům děkujeme, blahopřejeme k jejich úspěchům a držíme palce ať je jejich nadšení pro tento krásný, ale velmi náročný, někdy i bolestivý sport, neopouští.