Sportovní gymnastky testovaly formu v

Jindřichově Hradci.

         25.5.2019 odjely dvě nejlepší sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim do Jindřichova Hradce na 4.ročník Memoriálu Karla Parmy, který se koná na počest trenéra a vedoucího celého oddílu, který měl pracovní úraz s tragickými následky.  

         Kategorie juniorek a žen byla spojena. Chrudimská 14-letá juniorka Sára Kulhavá zvládla výborně sestavu na bradlech s letovým prvkem a na akrobacii zařadila velmi pěkný hodnotný skok s obratem a získala nejvyšší známku. Na kladině se ji povedlo obtížné salto vpřed, ale bohužel spadla ze skoku s obratem. I tak v celkovém hodnocení vybojovala skvělou bronzovou medaili. O rok mladší naše Karolína Horníková zařadila také několik nových prvků. Na přeskoku výborně poprvé skočila rondát s dvojným obratem a na kladině předvedla velmi obtížnou akrobatickou řadu-pomalý přemet vzad a rychlý přemet vzad, bohužel ji neustála, ale dostala za ni 0,5 bodu navíc. Při vyhlášení se postavila hned za svoji kolegyni na krásné 4.místo.

         Byla to zkouška před oblastním přeborem, který se bude konat 8.6. ve Vrchlabí. Držme palce děvčatům, ať se jím vše vydaří ještě lépe a postoupí na Mistrovství České republiky v Černošicích u Prahy, které se koná 22.6. Další den hned odjíždějí obě reprezentovat náš Pardubický kraj na Olympiádu mládeže v Liberci.