Chrudimské sportovní gymnastky

si přivezly pět medailí z Bedřichova.

         Devět sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo v sobotu 27.4.2019 na svůj oblíbený závod Bedřichovský ježek do Jihlavy.

 

         V kategorii děvčat narozených 2005 a starší naše výborná závodnice Sára Kulhavá zvládla skvěle svá prostná na hudbu se všemi obtížnými salty, ale bohužel z kladiny dvakrát spadla. I tak díky svým vysokým výchozím známkám získala bronzovou medaili. Další naše juniorka Bára Šimonová se umístila na pěkném 5.místě.

         Za starší žákyně výborně zacvičila naše 13-letá závodnice Karolína Horníková.Za krásnou sestavu na kladině dostala nejvyšší známku ze všech a prostná se jí také vydařila. Při vyhlášení se zaslouženě postavila na nejvyšší stupínek a dostala na krk zlatou medaili. O rok mladší Karolína Klodnerová poprvé skočila na akrobacii pěkně salto vpřed a celkově se umístila na pěkném 5.místě.

Mladší žákyně ročník 2010 Emily Plachá zacvičila výbornou sestavu na akrobacii, ale bohužel neustála přemet stranou na kladině, ale i tak vybojovala skvělé 5. místo a její kolegyně Izabell Zoe Malinová skončila na pěkné 9.příčce z 19 závodnic.

         V kategorii dívek narozených v roce 2011 reprezentovala Chrudim výborně Kristýna Čechlovská, která předvedla své nacvičené sestavy bez velkých chyb a zaslouženě získala skvělou bronzovou medaili.

         V kategorii žákyň narozených v roce 2012 jsme měli dvě želízka v ohni. Suverénně zacvičila nejlepší sestavy na kladince a akrobacii naše Anežka Čížková a o 0,05 bodu vyhrála zlatou medaili před další našískvělou závodnicí Klaudii Malinovou, která vybojovala stříbro z 24. závodnic např. z Brna, Prahy či Hradce Králové.