Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 23.-24.10.2004

 

         Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se již podruhé konalo v pražské tělocvičně Sokola Žižkov, protože záplavy v roce 2002 úplně poničily Tyršův dům a jeho rekonstrukce bude velmi náročná.
Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měla zastoupení ve všech kategoriích. 
         V juniorkách závodily dvě zkušené chrudimské závodnice účastnice několika mistrovských přeborů. Markéta Pecinová zacvičila vše téměř bezchybně, dokonce zvládla oba těžké přeskoky rondát a salto vzad a po prvním sledu byla na třetím místě. Ale v druhém nastoupily tři juniorské reprezentantky a Markétku odsunuly na sedmou příčku, ale i ta je pro nás velkým úspěchem.Alena Stará měla výborně rozjetý závod na bradlech, ale opět ji zradila kladina a dva pády ji odsunuly na celkové čtrnácté místo ze 41 závodnice.  


         Závod žen měl také velice vysokou úroveň, díky účasti třech extraligových závodnic. Na prvním místě se umístila Zikmundová z Brna, která začínala ve Vrchlabí, na druhém byla její kolegyně Řeholová a třetí byla Frásová z Plzně. Naše Zuzana Hovorková se umístila po zdařilém výkonu na přeskoku na skvělém osmém místě.
         Mladších žákyň bylo nejvíce, ale musely si vybojovat postup, tak jako chrudimská 9-letá Denisa Nešická. Závod zahájila velmi pěknou sestavou na akrobacii, kde již zařadila salto vzad v akrobatické řadě. Nejvíce obav měla z přeskoku, ale nakonec se jí tak vydařil, že získala devět bodů - svou nejvyšší známku. Za to jí však zradila její oblíbená kladina, kde měla dva pády. Celkově skončila na 27.místě a nasbírala jistě nové zkušenosti na svém největším závodě.
Nejlepší umístění z našich získala starší žákyně Jana Novotná, která měla nezdar při své obtížné sestavě na kladině, ale svými vyrovnanými výkony na ostatním nářadí, se umístila na skvělém 6.místě v těžké konkurenci, čímž si nečekaně vybojovala postup na mezinárodní závod do Brna. Což je pro nás velká motivace do 
další tréninkové práce.