Chrudimské gymnastky dovezly tři medaile.

Pohár Krkonoš 6.4.2019

         Osm sportovních gymnastek z oddílu T.J.Sokol Chrudim odjelo 6.4.2019 do Vrchlabí na 29.ročník putovního poháru Krkonoš ve dvojboji, kam se sjelo 130 závodnic.

 

         Hned ráno závodila naše výborná juniorka Sára Kulhavá, která zacvičila skvěle svoji krásnou sestavu na prostných v rychlém rytmu a na přeskoku zvládla i přemet s dvojným obratem. Při vyhlášení výsledků si s úsměvem vyskočila zaslouženě na nejvyšší stupínek pro zlatou medaili.

         V kategorii starších žákyň jsme měli Karolínu Klodnerovou, která cvičila na kladině a na bradlech, kde zvládla vzklopky na nižší i na vyšší žerdi. Celkově skončila na pěkném 10.místě.

         Nejmladší závodnice, které se počítaly do celkového součtu bodů družstva o Putovní pohár, byla děvčata narozená 2009-10. Za Chrudim výborně zacvičila teprve 9-letá Emily Plachá. Sestavu na kladině předvedla pěkně i s přemetem stranou a na bradlech zvládla výskok na vyšší žerď dobře, celkově se umístila na krásném 7.místě. Další naše mladší žákyně Izabell Zoe Malinová bohužel nezvládla sestavu na kladině, z které dvakrát spadla, ale poprvé zacvičila na bradlech velvýmyk na vyšší žerď a získala výbornou známku. V nejvíce obsazeném startovním poli vybojovala 15.příčku z 35.

         Z těchto děvčat se sčítaly body do družstva a putovní pohár Krkonoš získala děvčata z Jičína, 2. místo Liberec, 3.Pardubice a 5. příčku obsadilo naše družstvo T.J.Sokol Chrudim.

         V další kategorii juniorek C slavila úspěch naše Bára Šimonová, která získala krásnou stříbrnou medaili. Poprvé předvedla na přeskoku přemet s dvojným obratem a zacvičila výborně prostná na hudbu.

         Odpoledne se rozjel Minipohár Krkonoš pro nejmladší závodnice. Sjelo se kolem šedesáti malých děvčátek z Pardubic, Jičína, Hradce Králové, Liberce, Vrchlabí či Doksů. V kategorii žákyň 2011 závodila naše Kristýna Čechlovská, která zacvičila dobře sestavu na prostných poprvé s rondátem a kladinu zvládla bez pádu. Celkově se umístila na krásném 5.místě z 20 závodnic.

         Dále cvičily dívenky 2012. Za Chrudim výborně předvedla své sestavy na akrobacii i na malé kladince Klaudie Malinová a při vyhlášení výsledků jsme měli velikou radost, protože vybojovala cennou stříbrnou medaili. Výborně si vedla i další naše Anežka Čížková, která v konkurenci 22 děvčátek získala skvělé 6.místo.