Pohádkový závod v Jičíně

 

Chrudimské sportovní gymnastky sbíraly medaile i zkušenosti.

 

         V sobotu 30.3.2019 odjelo celkem 8 sportovních gymnastek oddílu T.J. Sokol Chrudim  do krásného Jičína na 6.ročník  „Pohádkového závodu“.  Cvičilo se na kladině a prostných a účast byla veliká, závodilo  celkem 133 dětí z 10 oddílů od nejmladších 5-letých až po ženy.

 

         Chrudimská skvělá juniorka Sára Kulhavá zacvičila nejlepší sestavu na prostných ze všech závodnic s obtížným saltem vzad s obratem 360 stupňů. Ale pak přišla na řadu kladina, což je bohužel ošidné 10cm úzké nářadí, na kterém je někdy obtížné udržet balanc. Sára jelikož má v sestavě mnoho těžkých prvků, zaplatila za risk a čtyřikrát spadla. Stačilo by mít o jeden pád za srážku jednoho bodu méně a i tak by vyhrála, ale nakonec skončila čtvrtá. Lépe si tentokrát vedla druhá naše juniorka Karolína Horníková, která sice také spadla z kladiny, ale jen jednou a získala vzácnou stříbrnou medaili.

         V juniorkách C cvičila Bára Šimonová, která zacvičila velice pěknou sestavu na akrobacii a na kladině zvládla obtížný pomalý přemet vzad. Při vyhlášení se postavila krásný na bronzový stupínek.

         Ve starších žákyních C ročník 2007-8 závodila Karolína Klodnerová. Také se nevyhnula pádu při seskoku saltem z kladiny a přišla tak o druhé místo. Celkově skončila na 6.příčce.

9-letážákyně Emily Plachá zvládla krásnou sestavu na akrobacii s rychlým přemetem vzad, ale bohužel také z kladiny spadla z kotoulu bez rukou. Kdyby se jí podařil ustát byla by první, ale takto ji to odsunulo až na 12.místo.

         Další kategorie byla pro děvčata narozená v roce 2011. Tam náš oddíl reprezentovala Kristýna Čechlovská, které se na vysoké kladině 120 cm povedl kotoul vpřed a obtížný náskok do vznosu. Celkově seumístila na pěkném 8.místě.             V kategorii nejmenších začínajících děvčátek ročník narození 2012 se cvičilo na akrobatickém pásu a na nízké kladince. Naše Klaudie Malinová zvládla krásnou sestavu na kladince za nejvyšší známku a na akrobacii se rozhodčím také velmi líbila, zaslouženě si tedy vybojovala úžasnou bronzovou medaili v nejvíce obsazené kategorii. Druhý náš nováček Anežka Čížková zacvičila také skvělou sestavu na kladince i s kotoulem vpřed a celkově si vybojovala skvělé 6. místo z 27 závodnic.  

         Pro všechnygymnastky byl tento závod krásným zážitkem, protože ceny všem předával samozřejmě Rumcajs s Mankou.