Mistrovství ČR družstev II.ligy ve sportovní gymnastice Černošice 9.12.2018 

Gymnastky z oddílu T.J. Sokol Chrudim si z krajského přeboru vybojovaly postup na Mistrovství ČR v II.lize družstev, které se konalo 9.12.2018 v nové sportovní hale v Černošicích pojmenované po naší nejúspěšnější gymnastce Věře Čáslavské.

 

         Družstvo tvořily 4 chrudimské závodnice a jedna hostující z T.J. Sokol Pardubice. Do součtu bodů družstev se počítají tři nejvyšší známky na každém nářadí. Nejlépe si vedla Sára Kulhavá, která zacvičila krásnou sestavu na prostných s vrutem vzad( salto vzad s obratem o 360 stupňů) a získala za ní vysokou známku. Ostatní své obtížné sestavy na nářadí zvládla také skvěle bez zakolísání a celkově skončila na výborném 18.místě z 92 zúčastněných gymnastek bez rozdílu věku. Karolíně Horníkové se podařila obtížná vazba akrobatických prvků na kladině a umístila se na 36. místě. I Zuzana Malinská měla velmi pěknou bezpádovou sestavu na kladině s pomalým přemetem vzad a výborná bradla a skončila na pěkné 41.příčce. V našem družstvu ještě hostovala Ema Šmídová ze Sokola Pardubice, která závodila na třech nářadích a na všech bodovala. Nejstarší chrudimská závodnice Lucie Řezníčková, která už studuje v Brně na vysoké škole, přijela pomoci svým kamarádkám a zacvičila svoji obtížnousestavu na bradlech s přeletem a pomohla těmito body k celkovému umístění.

         Celé družstvo bojovalo ze všech sil a celkově se umístilo se na výborném 13. místě. Je to skvělý výsledekv těžké konkurenci 20 nejlepších oddílů v republice. Zvítězila děvčata ze sportovních středisek, první dvě příčky osadila děvčata ze  Sokola Brno a třetí byla Moravská Ostrava.

         Děkujeme našim gymnastkám za skvělou reprezentaci našeho města a přejeme jim mnoho zdraví a dalších sportovních úspěchů.

         16.12. koná náš oddíl ve sportovní hale již 52.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové a ve 12 hodin 7.ročník Župního přeboru Jaroslava Šplíchla pro nejmenší žákyně. Můžete přijít podpořit naše skvělé gymnastky.