Sedm medailí z krajského přeboru ve sportovní gymnastice.

 Všechna chrudimská děvčata odjížděla s medailí na krku. 

 

         Ve školní tělocvičně v Hradci Králové se24.11.2018 konal přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. 

 

Chrudimské tři nejlepší gymnastky vytvořily družstvo II.ligy a jako hostující s nimi byla závodnice z Hradce Králové. Naše děvčata se skvěle připravila a zvládla všechny své obtížné sestavy velmi dobře. Podle pravidel na každém nářadí mohou závodit 4 cvičenky a sčítají se 3 nejlepší známky. Při vyhlašování vystoupilo na 1. místo družstvo Lokomotivy Pardubice a hned za ním bylo na stříbrné příčce naše družstvo T.J. Sokola Chrudim ve složení Zuzana Malinská, Sára Kulhavá, Karolína Horníková, která byla v jednotlivních třetí a hostující Ema Šmídová ze Sokola Pardubice. Tato děvčata budou reprezentovat Chrudim na Mistrovství ČR v II.lize družstev, které se koná letos v Černošicích u Prahy v hale Věry Čáslavké 8.-9.12. 

T.J. Sokol Chrudim mělo své družstvo i ve III.lize ve složení Bára Šimonová, Karolína Klodnerová, Emily Plachá a hostující Marie Balcarová ze Sokola Vysoké Mýto. Děvčatům se vedlo skvěle, žádná nespadla z kladiny a to je základ úspěchu. Nejmladší 8-letá Emička Plachá poprvé skočila přemet na přeskoku, což je těžký úkol, když je téměř stejně vysoká jako přeskokový stůl. Při vyhlášení měly obrovskou radost, protože vyhrály zlaté medaile a titul přeborník kraje. 

A v nejmladší kategorii závodila chrudimská začínající 7-letá Ashley Berto, která hostovala v družstvu Sokol Hradec Králové v V.lize a odvezla si na krku také svoji první krajskou bronzovou medaili. Cvičila výborně bez chyb, nejlépe se jí vydařila povinná sestava na bradlech, za kterou dostala nejvyšší známku ze všech 34 závodnic. Byla to pro ni velká zkušenost, vidět jak krásně cvičí ty nejlepší závodnice z naší oblasti a motivace do dalšího tréninku.