Mistrovství republiky oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. 

Praha 11.11.2018

 

         Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v neděli 11.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Za oddíl sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim závodila tři nejlepší děvčata.

 

         Za starší žákyně nastoupila naše vícemistryně republiky 12-letá Karolína Horníková, skočila výborně přemet s obraty a dostala pátou nejlepší známku. Bradla měla také vynikající, na kladině své obtížné prvky všechny ustála a na prostných zvládla i dvousaltovou řadu. Celkově se postavila hned za děvčata z tréninkových středisek z Brna, Ostravy a Kampy na úžasné 7.místo ze 40.závodnic.

         Za juniorky náš oddíl poprvé reprezentovala Sára Kulhavá loňská mistryně republiky. Zacvičila sestavu na kladině bez pádu, ale pak měla nezdar na prostných, ve dvousaltové řadě se tak vysoko odrazila do salta vzad, že dopadla z výšky na propnuté nohy a vyrazila si dech, sestavu nemohla dokončit. Po chvíli se vzpamatovala a statečně řekla, že závod dokončí. Na přeskoku skočila nádherně přemet s dvojným obratem jen za bod srážky a i na bradlech zvádla nový náskok s dvojným obratem do vzklopky i přelet. Celkově k našemu překvapení skončila na krásném 8.místě z 21. Na stupních vítězů byla opět děvčata z nejlepších oddílů Sokola Kampa Praha, Moravské Ostravy a Domažlic.

         V kategorii žen závodila za Chrudim poprvé 16-letá Zuzana Malinská, která prošla výborně celým závodem bez zakolísání a umístila se těsně pod stupni vítězů na skvělém 4.místě, což je její prozatímní nejlepší umístění na tomto mistrovství.

         Všem dívkám děkujeme za výbornou reprezentaci našeho oddílu, župy i města Chrudim. Další obtížný závod krajský přebor nás čeká již 24.11., kde budeme bojovat o postup na MČR v II.lize družstev.